neem één of meerdere draden die drie keer zo langzaam als de lengte van het koord en dus als je maken van 20 centimeter lang neem een andrade van 60 centimeter lang ik heb even een knoop gelegd aan de bovenkant zodat ik hem onder mijn klembord vast kan zetten want ik moet er kracht op kunnen zetten het moet goed stevig vast zitten je kan ook vraag of iemand anders het uiteinde wil vasthouden of wat ik vaak doe bij hele lange draden zet ik het vast aan een handvat van een deur ik heb het bord even verplaatsen of ik goed kan laten zien wat ik ga doen met de draden
dus het bord ligt nu een stuk verder naar links en ik heb de draden strak getrokken dus zorg ervoor dat je er een beetje kracht op kan zetten vervolgens ga je vangen van je af de draden samen draaien en hoe langer je draden zijn hoe langer je daar dus mee bezig bent hou het goed vast met twee handen hadden ze hem loslaat schieten dan kan je opnieuw beginnen en langzaam aan zie je dus dat het straat begint te draaien en dan gaan we net zo lang mee door totdat het om de hoge spanning komt te staan nu voelt dat het trekt en als je naar elkaar toe zou halen en zie je straks dat begint te
krullen kijk dat is de reden waarom we hem goed strak moeten houden want we willen niet dat het in elkaar krult je ziet dat ik langzaamaan iets naar links begint te gaan want door het draaien en omdat het strakker wordt wordt de draad nu al iets korter vandaar dat je dus drie keer de lengte moet nemen van wat je wil dat het gaat worden want we vouwen het zometeen dubbel dus je moet sowieso een dubbele daarvan hebben maar je hebt altijd nog dat het inkrimpt en we moeten straks ook nog knopen de riem leggen dus drie keer de lengte nemen ik zal het even wat verplaatsen
zo ontstaat om een behoorlijk hoge spanning ga hem even hier vast kan zien we te gebeurt het krult al behoorlijk op en dat is wat we willen hoe hoger de spanning hoe mooier straks en hoe strakker het gedraaide kort wordt nu merk ik dat het zo strak hoort dat ik ga stoppen dus ben ik bang dat ik hem zometeen per ongeluk het schieten ga even iets verplaatsen ik wil laten zien wat ik ga doen ik heb twee schare bij de hand een grote zware schijn een kleinere die tweede maakt eigenlijk niet uit maar je het hem best wel een grote zware schaar nodig dat we hebben gewicht nodig wat ik
ga doen is ik ga de draad door een van de ogen van de schaar halen je let goed op dat je niet laat schieten en de schaar hebt naar de helft van het koord dat moet je even ongeveer inschatten zoiets en terwijl ik tussen kort strak houdt ga ik hem dubbel klappen en dan gaat het uiteinde wat ik nu in mijn rechterhand heb gaat naar het uiteinde aan de linkerkant en uw linkerkant wie maak ik boos omdat mooi op de camera te krijgen proberen te laten zien zodus de boel goed strak houden de schaar zou het nu even met mijn blijft tegen die andere draad goed vasthouden niet laten schieten
losmaken en die twee uiteinden pakjes samen en de schaar vasthouden en strak houden en nu gaan we een laten draaien ga ik even de camera verplaatsen ik ga de schaar laten hangen aan de draad en dat het een schaar loslaten gaat uw draaien en en draait ie vanzelf het koord samen genoeg even iets verplaatsen ik het beter kan laten zien en dan deze manier draait het kort vanzelf en nu doe ik die uiteinden samen knopen en de tweede schadelijk nodig om knippen nu twee doe ik ook samen knopen dat is maar geen bereiden kort