[Muziek] een hele goedenavond welkom bij het vind leuke zullen het anders zijn bij deze speciale aflevering waarin ik even het graag eten ik heb nog niet echt wel een vlucht aangetrokken om dat is echt herfst antwoorden en al omdat friese in mijn atelier maar ik ga toch echt strippen voor jullie zand en wat gaan we doen het is we gaan het hebben vandaag over het passen van de top down trui daar zat ik mijn vanmiddag te reageren dat dat voor mij heel veel zelf sprekend is en dat ik eigenlijk ook vanuit gaan dat jullie allemaal al een workshop gedaan hebben zodat voor jullie ook allemaal min of
meer vanzelfsprekend is maar het is natuurlijk niet zo zijn ook een heleboel mensen die wel weten van top down breien maar niet de manier waarop ik het doe en ik doe het volgens de kon-tiki dus lief moeilijk woord nog moeilijker te spellen ontzettend lastig om uit te spreken maar het is wel heel fijn breien het geeft het effect van een ingezet en maal dus de basis is dat we schoudernaden erin hebben zitten en mauna de die keurig op de plek zitten waarna het hoort te zitten wij goed passend kledingstuk en dat is dus een echt wel een hele andere techniek als een
prikkelen of een ronde pas dat zijn technieken die ook totaal gebruikt kunnen worden ik altijd dankjewel techniek maar dat heeft zo zijn voor en nadelen en ik ben zelf heel erg fan van de kont ik de snuf methode ik heb hem niet zelf verzonnen ik heb er wel op door geborduurd en ik bij het ondertussen van de hoed en de rand van die techniek wat je er allemaal mee kamp om mij heen heb ik een aantal truien en vesten staan dit is een hij ziekte niet simpel uit maar is een relatief simpel vest daar is zijn alleen wat mozaïek steken oud toegevoegd maar hier heeft hij de schoudernaad en hier
geaccentueerd met een lijntje de valse mauna die schoudernaden en mauna dus zijn vals dus het hele circus wordt van boven naar beneden gebreid in een keer zonder verschillende dingen te doen het staat gewoon allemaal in een keer op de pen en een van de lastigste dingen daarbij is is dat je al passend gaat bereiden ze zit geen rekenwerk in er zitten geen ellenlange proeflab erbij die hoeft eigenlijk van te voren zeggen dat is een simpel model wil maken hoef je heel weinig na te denken te berekenen of uit te zoeken je kunt vrijwel meteen gewoon beginnen naah zeg ik je gaat om al
passend breien en daar zit dus ook vaak de hik hulp van hoe pas je dat nou en waar moet je nou precies op letten tijdens dat passen dat gaan we vandaag bekijken ik ga uitleggen waar de kritieke punten zitten en waar de lijnen precies moeten komen ik heb allerlei breiwerk in allerlei stadia bij de hand dus die ga ik ook laten zien en op mijn eigen lijf waar dat dan precies moet zitten en als het goed is natuurlijk blijft dit filmpje gewoon beschikbaar dus als het goed is kun jullie hierna altijd terugkijken waarbij een beetje hulp in houvast hebt over het passen van
je breiwerk het is een stappenplan je breit eerst een stuk schoudernaden tot want je aan het eind van je schouder na het komt dan ga je de maal kop te rim breien en je brein nog steeds alles in één keer door maar dan ga je de maal kop vormgegeven uiteindelijk worden de nauwe en het lijf gesplitst en komt er een stukje bij onder de arm en dan ga je verder naar me hey de van alle verschillende stadia heb ik dus inderdaad dingen bij me nora carlo anne josé de chat gevonden welkom hartstikke gezellig dat jullie er bij zijn ik heb vandaag nog iets opgezet om want
ik had niks meer in het allereerste begin stadium en dit is dus het frummeltje waar je mee begint als je je schouder na de aan het breien bent en ja dat is het begin van de trui of vest je gaat pas besluiten of een trui of vest wordt als je in het midden bij elkaar komt het eerste stuk wordt heen en weer gebreid en eventueel kun je daarna in't rond gaan breien en als ik een vestigt zoals deze dan blijf ik hele weer brei dan worden de vest als ik zoals deze truida deed ze iets andere manier dit is wat we in deel twee van de workshop behandelen die wordt meteen het rond gebreid
maar dan breien dus in het rond dus voor de vorming van de schoudernaden in de mouw koppen maakt dat niks uit of je hele weer bereid of in het rond [Muziek] slipper dat gingen we doen dat had ik beloofd bij de ik heb mijn stem uitgezocht ik hoop dat jullie de geen aanstoot aan nemen en ik heb op mijn lijf getekend dus als ik hier de boel een beetje opschuiven als je hier een aantal stippen lopen die uitmonden in een stip boven op en vooral die stip of op is het allerbelangrijkste punt in deze techniek je kan met een heleboel dingen wisselen spelen schuiven maar dat punt
is vast en dat is het punt dat als je je arm beweegt dan voor je daar dat bordje van schouder van aankoop folie bewegen je voelt de tweede zitten ook een verder naar buiten maar je moet dus die binnenste hebben niet de buitenste mannen binnenste wat gebeurt er nou als je je schouder na het lang maakt dan komt die ronde maal kop die bovenop je arm poorten zitten die gaat zakken en die komt op je arm terecht dat ziet er niet uit dus dat is het enige punt wat echt heel hard is is dat punt bovenop ik heb mijn tijdens de workshops werk dat ook het het uit ik pak iets van een
liniaal te stoppen op onder mijn arm die kan telijk richt naar boven en verder door en dan heb ik dus die hele lijn te pakken hier en dat is boven op en trek ik recht naar beneden en dan onder de arm na moet dus dit eerste frummeltje gebreid en nu wil ik gaan bepalen of mijn schouder na de lang genoeg zijn ze of ik op dat punt uit kom aan dus altijd lastig op je rondbreinaald en zeker deze van het zeer cool design nogal stug dus die drukke mijn steken uit model maar voor de eerste optie kan het wel ik leg die schoudernaden en dus mijn steak blokkeren want die zit in mijn
schade na die leg ik rechtsboven op mijn schouder en ik zorg dat het begin waar ik begonnen ben met breien op zelfde afstand ligt van half en dan ga ik kijken of ik al aangekomen ben op dat punt nou als ik hier kijk als ik die netjes richt lig dan lijkt het durft u valt vuil op dat ik op mijn punten gekomen bent maar omdat dat is heel lastig te controleren is met die breinaald er in gaan we er een lifeline ingezette ik heb een katoenen draad je al door het gaatje van mijn breinaald gehaald ik denk als ik dat moet gaan doen met mijn kippen gelogen prijs uit stemming uren zit ik een half
uur te prutsen dus dat heb ik al even gedaan en vervolgens trek ik heel simpel alles van de naald of en ja dat gaat goed en nee dat is niet een eindwerk skate bijsteken staan nu keurig op de draad even uitkijken dat ik ze niet aan de andere kant er net zo hard weer afdruk dat zouden we niet handig zijn net zoals je ziet heb je nu ineens een heel ander model het je hier als wat we net op de naald van de staan namelijk een puntje en als ik de draad een beetje netjes ruimte geef zodat niet mistake en werk in elkaar trekt kan ik nu nog bij te passen wat nu ligt hij dus nooit echt
ik lig en dus plat goed plat op mijn rug zoals ik hem dus ga dragen dat daar geen ruimte extra ruimte is het of straks zit ik pak weer een bestek markeerders en leg ik weer boven of mijn schouder en hiep hiep hoera ik ben inderdaad precies op dat punt aangekomen waar ik wezen wilde deze gaat dus passen da's mijn eerste stuk ik leg het nog een keer ik moet het altijd een paar keer en dan ook goed in de spiegel nu zit het moet natuurlijk niet in de spiegels ik kan het niet heel erg goed bepalen of ik in het midden zit een groot het wel zo en we moet ik hier uitkomen en zonder hem
op te wekken dat is natuurlijk ook van kan natuurlijk ook zeggen van dus ik de cover ik in breiwerk ik ben al veel te veel ja daar heb ik er spanning opgezet als ik er geen spanning opzet dan zit die precies op de plek waar die wees moet en als ik de maal kop u bent dus op tijd om de maal kop te gaan vormen als ik met die maal kop bezig ben ga ik ook een flink aantal keren passen en dan hou ik ook nog steeds in de gaten of die schouder na het op de goede plek zit want dus dit is natuurlijk een heel raar frummeltje om goed te passen dus dat is nog maar sasa en hoe dikker
het garen is hoe steviger je garen is hoe makkelijker je dat ziet maar dat verandert je ga ik straks eens af verder de volgende stap en hebben deze als voorbeeld want die was toevallig in dat stadium die wordt is in meteen het rond gebreid omdat het verhaal is dat kan dus ook dit is een voorbeeld van wat we in deel twee van de workshop bespreken deze is nog helemaal open daar zitten dus nog geen mouwen of niks in maar en dan ga ik mijn kapsel gelijk naar de filistijnen want ik dan als is een week strak maar dat moet wel bril weer op hem ziet niks dit wordt doorgeknipt dus let daar niet
vuil op dat zit allemaal een beetje vreemd maar dat wordt nog doorgeknipt en daar komt een boord aan maar nou kan ik dus als ik een goed aan trek zo kan ik dus goed na mijn mouwen op kijken wat ik over het algemeen doe als ik de maal kop gaat passen dan leg ik de schouder naar het goed ik zorg dat deze twee punten van begin van de hals op juiste plek liggen dat de schoudernaden goed zitten die houd met een hand vast wees of zo en dan ga ik naar me mijn kop kijken die andere maal kop die vergeten ik want hij is hetzelfde dus als ik heb gezorgd dat die schoudernaad op het begin en eindpunt
goed licht dat dit allemaal netjes zit dan weet ik dat ik daar niet over na hoef te denken en hoeven dus alleen maar naar de melk op zelf te kijken nou je ziet dat ik hier al vrij laag ben dus ik ben hier al toe aan het armsgat maar de logica blijft hetzelfde hier zit mijn wel nu zit er een draad maar hier zat mijn steak markeerder en loopt dus hier precies je ziet dat het een ander patroontje is in de maal kop als in de als in het shirt deze strepen zijn voorpand en dit is de maal kop en je ziet dat die lijn hier aan het eind van mijn schouder naar keurige weg
naar beneden gaat lopen en die volgt dus deze lijn precies die maal kop die is rond en dat ziet er in eerste instantie in je breiwerk een beetje vreemd uit als je een plat op tafel legt op en heb je de neiging dan heeft je breiwerk de neiging om een mooi pofmouwtje te maken en dat klopt wel want die ronde arm kop die moet daar dus in goud passen zo moet zitten want dit dit mooi streepjes me schoudernaad dus deze reynders al passende die maal kop die heeft een verschillend ritme aan meerderingen hier die gemaakt worden waardoor je dus gaat zorgen dat die heel
mooi rond gaat vallen en over je arm kop gaat lopen en om te bepalen wanneer je dus al genoemd naar het volgende ritme hou je dus die sterk markeren hier voor op die lijn en dan is het natuurlijk wel prettig als iemand achter hem even voor je vasthoudt want ik sta nog wel eens zo te klussen en ik weet heel goed waar ik op moet letten dus dat gaat wel maar heel vaak vraag ik manlief of die ijver achter dan vast wil houden dat die steven keren daar ook op de goede plek zit en dan kan ik hier aan de voorkant goed zien waar die wezen moeten dus je moet deze lijn gaan volgen met die steek
blokkeerde gaat ie steeds markeer de naam naar binnen een eigen dan wordt mijn mouw te groot gaat die sterk markeren naar buiten hun eigen over mijn arm lager dan is mijn mouw te klein dus het is zaak dat je bij die maal kop heel veel past en dat je niet steekt markeerder dus keurig netjes langs die lijn naar beneden laat lopen en dan kom je dus vanzelf op het punt dat als je dat eerste stuk veel meer dat hebt dat je dan denkt van nu begint hij een heel klein beetje naar binnen te neigen en bij mij is dat over het algemeen op dit punt dat ik toe ben aan de volgende
frequentie van meerdere en dan schakel ik over de gaat dus minder meerdere en op het moment dat ik dus erachter kom dat ik mijn arm ontvang hier van mijn uit naar mijn raad heb dan hou ik op met meerdere en ga ik recht naar beneden geloof dat ik dat dit laatste stuk is dat gebeurt zie je aan het patroon a doe ik deze heel snel uit want ik ben hartstikke allergisch voor deze rol waarom brein dat ja ik bij het omdat ik het kleur vlogs of schrikkelijk mooi vind maar het is een cream en als ik hem uiteindelijk af krijgen ooit hoop ik mijn mensen die al een tijd geleden bij mij de workshop gevolgd
hebben die weten dat ik deze al heel erg lang mee neem daar workshop dus hij heeft ook wel heel lang mijn eigen nog niet afgemaakt worden en zoals je ziet ben ik ook met allerlei verschillende projecten tegelijk bezig als ik hem af krijg ooit dan is het idee dat het een jasje wordt en dat ik een gaan voeren met verlies en dan hoop ik dat ik hem wel kan dragen maar een allergie voor schapen wolf het is in de breij wereld toch een tikkeltje irritant als je de armsgaten gaat maken als je dus dit gedeelte af hebt een bent bij het armsgat aangekomen dan moet je dus nog bepalen hoeveel
steken hier de bij moeten komen en dat is gewoon een verschil dus ik heb mijn arm ontvang en ik heb de afstand van molen naar naad en het verschil is het aantal centimeters wat de bijbel ondertussen heb je alle forse proeflab dus kunt precies uitrekenen hoeveel steken dat moeten zijn als je bijvoorbeeld zegt ik moet daar 10 centimeter bij optellen nou dit is ik dacht 28 steken per 10 centimeter dus als ik er 10 stem centimeter bij op moet zetten dan moet ik dus 28 steken daarvoor pakken ja dat kan best een aardig stukjes zijn wat daarbij moet wat je moet dus echt dat
stuk onder de arm opvangen op vullen dat is over het overigens precies hetzelfde voor alle top-down methodes dus of je nou een regel het gaat breien of een ronde pas of deze methode dat stukje onder de arm komt er altijd bij als je dat gedaan hebt dan heb je de keus tussen of even een vraagje voor de tech afdeling ik zie niks op de chat de kook heeft dus door tsui als je dus dat stuk onder de arm de bij gesandten hebt dan heb je vervolgens de keuze of je eerst te bouwen of eerst het lijf gaat breien de mensen in de workshop zocht hebben die je hebben uit het laten horen
gekregen waarom ik vind dat je eerst mouwen moet doen ik leid ernstig aan het second shock syndroom en dat second shock syndroom dat breidt zich dus ook uit naar uitstekend handschoen checken nou en secans broekspijp syndroom als ik een broek zou breien wat betekent dat ik heel graag twee vrouwen tegelijk brein vooral ook omdat ik ook de minderingen van de mal pas een doel en een beetje zo en het zou wel en als ik dat dus met twee tegelijk doen dan maak ik in ieder geval dat zal wel aan altijd twee de mouwen op dezelfde plek het vervelende alleen is dat als ik dus
wees nog even als voorbeeld neem een de als ik dus die mouwen gaat breien en ik prijs alle 2 tegelijk als zou ik bij deze dus hier bovenop te maal beginnen met breinaald en dan deze kant ze ook aan de onderarm kan beginnen met de naald en dan begin je dus op twee verschillende plekken met je naald in je draai werken dat is niet handig dus wat we daarmee doen is we klappen eenmaal om en dan heb ik hiep hiep hoera twee modi dezelfde kant op kijken en als ik die dan alletwee op een rondbreinaald set kan ik ze al het feit zelf te doen dat gezegd hebbende betekent het wel dat dol
op je naalden in de knoop zit en dat het fluctueert lastig wordt om nog te passen en ook de mouwen wil ik graag passen kijk en dan krijg je dus een knoop we situaties zoals dit nou daar kan geen lievemoederen meer brood van bakker dus wat ik daar mee doen ik heb natuurlijk in het begin alles gecontroleerd ik mijn mouw koppen gebreid ondertussen weet ik zeker dat mijn schouder na de dus perfect zitten en dat mijn mouw koppel ook perfect zitten dus daar hoef ik niet meer bang voor te zijn ook de breedte van de panden die hangen vast aan het eind van mijn schouder naast want dat levert die
lijn en dus deze breedte op dus daar hoef ik niet meer naar te kijken dus het is niet zo noodzakelijk dat ik dat hele circus een zich geheel aan trek dus wat ik dan doe om ook even kijken welke kant deze kan maken deze kant zit op de ronde lus van en dan leven wij aan de rechterarm dan pas ik dus maar één nou en dat was de foto die bij de video stond wat ik dan doe is ik kijk even van zit mijn schouder na het op de goede plek zit hij op de plek waar die hoort zitten best dat dat city en dan trek ik hem aan en dan kan ik hem dus prima beoordelen en dan kan ik dus ook prima
naar het voorpand kijken of dat naar me cillessen ik heb je de hals gevormd en die is nog niet in het midden bij elkaar maar dat komt omdat ik hier nog een boortje in ga zetten denk ik nu dit deze trui groeit zo als ik er zin in heb en denk vannacht lichamen is daarmee verder dus ik heb die die mogen breidt en ik hou van een lekker aangesloten maar dus dat zit hem nog prima dat kan ik heel erg goed zien en dan hangt dus de rest van het vest houdt op mijn rug dat maakt niet veel uit nu kan ik goed beoordelen of dat naam is in the snow deze is wel naar mijn zin dus die gaat
vanavond ja concurreert nu met dat oranje dingetje die hem natuurlijk opgezet is namelijk weer enthousiast om daarmee verder te gaan misschien dat ik daar eerste maal koppels van brein want dan weet ik dat het goed zit dat het past en dan is het een kwestie van morgen gewoon door buitelen en afmaken als dat bovenstuk maar goed zit dus dat pas ik op die manier nou en dan krijg je uiteindelijk hallo eventjes alle onderdelen met is op zijn plek nou dan krijg je uiteindelijk een vest wat er zo uitziet en deze heeft een capuchon dat is even een beetje lastig even organiseren dan heb ik af gebreide
mouwen en een heel kort vestje [Muziek] dat is dus de volgende stap van het verhaal even kijken of ik hier op een beetje wonderlijke manier inkel [Muziek] en zo loop gewoon geluk en brein dalend ik overal tegen en als ik nou lage wel blijft dan lijkt het net of ik een heel leuk vest aan het heb ik ook maar hij is nog een beetje kort ik heb dus nog niet aan het lijf gebreid als ik tienen achterklap dan zie je dat dit keurig netjes over elkaar heen slaat en dat moet ook want daar komen knoopsgaten onder en de mouw en de maal koppen die zitten dus perfect hier komt de hij is een beetje ruimte
voor mijn doen want dit wordt dus echt een jas hij wordt dubbeldraads gebruikt met een stekenverhouding van 12 dus dat is echt wel heel dik de zit de knobbels op mijn schouder omdat dat een bloem wordt het is een moet ik hem zo moet zijn inflatie het is een variatie op de sylvie kardinge en de selfie cardigan is een jas met op de rug spectaculaire kabel patronen met hele grote bloemen niet bloemen die worden de achteraf opgenaaid of je ontzettend leuk patroon maar hij wordt van onder naar boven gebreid met hun [Muziek] het leuk in de clan elizabeth jullie droog zijn hele top en ineke je kan hem
terug kijk het eerst gedeeltes dat maakt helemaal niks uit waar was ik hij wordt voor onder naar boven gebreid met een regler dus het origineel zit er een rek le malin toeging proeflapje breien ja voor bestaande patronen bereik inderdaad proef lapjes en er kwam een keurig op stekenverhouding van 12 ik had een naald verhouding van 16 moeten hebben maar ik had een naald fan van 20 er enkele is een driehoek berekening we hebben de staanders kanaal de dat ligger dat zijn de steken en de schuine kanten tussen dat is de rek glam als nou de steken en de naalden niet bij
elkaar passen dan gaat direct le dus ergens aan de wandel waarbij het hele circus niet gaat passen en ik zag het niet helemaal zitten om een knie lang vest van beneden naar boven te breien met een zeer dubieuze constructie van de rem dus eigenwijs wat ik zoals ik ben je we kennen me ben ik hem top-down gaan breien dat betekent dat je dus ook als allereerste de somberheid en dan vervolgens als je bij de hals aangekomen bent even kijken laat zien dan ja hier is die begonnen daar zit nog een plekje wat ik even een beetje weg moet werken met je gaat je geworden daar ben ik dus de schouder na te gaan
vormen ja dan ga je dus eigenlijk gewoon verder zoals je gewend bent met die schouder na en van daaruit gaat dus het hele feest groeien ook die licht blauwe trui is ook een variatie op een aan die echt niet te variatie dat is een andere manier van een bestaand patroon breien dat was een patroon ook van beneden naar boven dat is de beatnik van nora met de vreese kwast gracht en aan de bestaand kabelpatroon vond ik beeldschoon alleen ik had geen zin ook weer om van belijden naar boven te bereiden in losse panden dus ook ding heb ik van boven en beneden gebreid iets andere techniek dan zo beginnen met
hey meneer en dan uiteindelijk voor bij elkaar komen die heb ik meteen in het rond gebreid en dan werken we dus met verkorte toeren om zowel de voor als de achterhaald en ronding mee te geven is een onderdeel van de tweede workshop van deel 2 ja zodra ik dus mijn mouwen erin hebt zitten en ik ben hier dan is het vormgeven van het feest natuurlijk verder gewoon traditioneel appeltje eitje heb je heel veel in deze regio dan moet er nog wat gemeerderd worden minder dan ook onder de borst een beetje taillering is bij ieder figuur vlak dus dat zou ook sowieso altijd toepassen
mijn huid partij is helaas een paar maten groter dan mijn borst partij dus ik zal bij de heup sectie op tijd moeten gaan meerdere om daar netjes alles in te krijgen anders eindig ik standaard met zo'n vest wat vanaf de taille zo ongeveer vervoeren open gaat wijken of wat veel te strak over de heupen ship nou als ik ergens een hekel aan heb dan is het dat een vest moet wel dicht kunnen het tenminste bij mij wel want ja je hebt tegenwoordig ook visjes die alleen maar hier sluit en die dan open vallen maar dat zijn over het algemeen andere modelletjes dus die vind
ik ook wel leuk ja precies alweer rolletjes hierbij wat net boven de broek had die komen dan zo prachtig in beeld dus ik heb toch liever iets wat dicht gaat daar een liefst een beetje netjes en een beetje ruim dat het niet als een sardientje er in zit wat kan ik jullie nog meer vertellen over passen ja ja dames of er veel dames in moeten ik brei als ik heen en weer brian ik brei een v-hals of als ik een ronde hals te nu bereiden maakt niet uit ik ga in het rond bereiden op het moment dat ik in het midden bij elkaar kop dus ik heb dit gepast of blijf hele weer breien maar ik blijf hier meerdere
totdat ik in het midden bij elkaar kom nou op het moment ik zit is net ter hoogte van mijn bovenborst eigenlijk op het moment dat er dus heel veel vulling in moet dan zou ik dus nu passagiers zijn het kan zijn dat als we heel veel vulling in moet hij als dit lost nog verder naar voren moet komen dan duurt het langer voordat ik hier bij elkaar binden ze moeten langer door blijven gaan met meerdere in de cursisten groep beide bestanden vind je ook een rekenmodel het je om uit te rekenen hoe diep je v-hals wordt bij welke ritme van meerderingen dus heb je de workshop gedaan en je zit in de
cursisten groep dan kan je daar terug vinden hoe dat precies in zijn werk want ik wil niet altijd een v-hals hebben die ergens op mijn buik terecht komt dus het kan zijn dat ik dan sneller moet meerdere of ik wil gvl ze hebben die daar zit maar toch een beetje wat vrouwelijke remmelt lager dus een ritme van meerdere om op een bepaalde hoogte uit te komen is beschreven daarom vind ik de cursist de groep ook zo leuk want dit is een techniek waar ik waar ik ook iedere keer weer wat van leer ieder project wat ik doe is ik weer wat anders zien waarvan ik denk nou leuk jullie vragen dingen
aan mij waarvan ik denk o ja eigenlijk ben ik dat nog niet tegengekomen maar dat is wel heel leuk en als het interessant genoeg is voor de rest van de grote groep dan zet ik hem dus beide bestanden dus er staat iets over een steekzak en iets over de halslijn en weet niet wat ik dan nog ingezet het nu maar even kijken dat is zo ongeveer wat ik te vertellen heb over passen in de workshop ga ik natuurlijk heel erg uitgebreid in op alle stappen en onderdelen en hoe je dat nou precies aanpakt en hoe je dat toepast en in de tweede deel van de workshop gaan we dus kijken van hoe
verlaag ik die half hoe bereikt meteen in het rond hoe werkt het met die verkort toen hoe pas ik kabels toepassen verhaal toe en hoe combineer ik dat want ik kan op de basistechniek van de van deel 1 kan ik al heel veel leuke variaties doen maar als ik zeg nou ik wil toch een beetje ronding in die achterhoofd dat heb ik trouwens bij deze dus gedaan en je kan hem nu tik van de pennen af dus nu is het allemaal een vormeloze blok je geworden maar je ziet dat dit stukje hoger is dan het stukje achter op terug en het hem dus met verkorte toeren gedaan waardoor die achter hals dus wat gaat zakken
dus ik weet niet of ik hier nog enigszins morsi model in kan frutten ja nou ja deze deze kant wil dan niet zo heel erg van je ziekte die achter hals dus een ronding heeft soort van ik zal hier als ik een stukje verder mee ben en ik heb hem in netjes op de naald van het er meer van posten in de in de groep in de cursisten groep als jullie vragen hebben dan heb je nu nog de kans om een in de chat te gooien dan zinken nog en anders dan wens ik jullie een hele fijne avond en hoog op jullie beiden workshops te zien oh ja ook heel belangrijk heb je nog geen workshop voor mij gehad dan zal je
dat waarschijnlijk niet weten maar je mag bij mij workshops altijd herhalen niet op de beurs want dan ga ik niet zelf over de verkoop van een ticket maar de workshops die bij mij op de website te boeken zijn die kun je daar kun je altijd bij haar schuiven als nog plek is daarom de klanten gaan natuurlijk wel altijd voor dat snap je maar ik zie niet uitverkocht dan kan er altijd gewoon aangeschoven worden geven we dan de dag vantevoren even een berichtje en dan regelen dat geen kosten uiteraard want ik vind het belangrijk dat je hiermee aan de slag kan ik vertel in de vooral in de eerste
workshop ongelooflijk veel informatie want je krijgt hele constructie tot in detail voor je kiezen dat is best heel erg veel iedereen gaat er ook met rode konen en klapperende oren en toeteren deksel er naar buiten en dan is de kwestie van oefenen dat komt eigenlijk altijd wel goed en zeker dat passen is dus heel erg belangrijk proberen niet veel aan te rekenen probeerde niet te veel over na te denken maar ga vooral heel veel passen want hoe leuk ik het op het platte vlak ook uitreiken en mijn liniaal daarnaast leg op een 3d live met allerlei vormen rondingen en hobbels en bobbels
mijn breiwerk toch wat anders als dat ik bedacht heb op op papier en met centimeters als ik dus dat voorbeeld heb van dat punt hier tussen als ik dat ga opmeten dan is het ook dus met dat met dat frut je hier is dat eigenlijk niet goed op te meten want als ik dit dus er echt hou die uiteinden die steekmarkeerders en ik hou het ook tussen mijn schouders dan kom ik dus eigenlijk anders uit als dat ik hem achter onderrug leg en hoe platter je rug is hoe meer dat op elkaar lijkt en hoe langer je rug is hoe meer verschil de ring zit dus dat kan per per persoon heel veel verschil in zitten
dus probeer altijd op je lichaam te passen dat is gewoon heel erg langer ik hoop dat ik hier bij jullie een beetje een idee heb gegeven hoe dat passen is werk gaat en ik hoop dat jullie allemaal heerlijk tot aan gaan breien top carla ik zie jou over zes weken begrijp helemaal leuk heb ik nu al zin in ik wens jullie een hele fijne avond veel breiplezier zet hem op maat de pennen roken en gooi je vragen opmerkingen foto's en succesverhalen ook vooral in de groepen op op facebook graph ik altijd heel erg leuk om hele fijne avond tot de volgende keer [Muziek]