hoi iedereen welkom terug bij de fashion basement zoals beloofd ga ik vandaag samen met jullie stap voor stap en om maskertje maken het is echt niet moeilijk of het nu de eerste of weer 100ste like bright chalice iedereen zou kunnen volgen mooi maskertjes zijn de laatste weken heel lang uitgebreid besproken geweest ik mijn alle soorten media welke vorm moeten nu hebben uit welk materiaal moet het gemaakt zijn dit is héél veel gezegd en geschreven maar wat me over een ding duidelijk zijn of je nu een model het gemaakt met de plooitjes en of het een gebed mobieltje
maakt echt niet uit uw neus en mond betekent zijn het belangrijkste en in mijn argumenten waarom dat het even dit modelletje zogezegd minder efficiënt zou zijn is dat er een daad is het en gaatjes al de zo zegt virusdeeltjes door laten om te beginnen wij gaan vandaag in een en bleek modellen te maken maar met twee lagen stof zoals de regel is die twee lagen stof gaan ervoor zorgen dat uw kaartjes nooit echt over elkaar te doden zijn is een extra barrière ik ga ook nog een tip gegeven om die gaat je speelt en af te sluiten en ten tweede het gaatje of te delen
het gaat je dat gemaakt gaat worden wij gaan van mijn naald daar zit dan mail en draad door dus dan gaat je is meteen ook afgeschoven sowieso zijn eigen inbreng modelletje is ook door veel artsen en zelfs bijvoorbeeld het universitair ziekenhuis antwerpen heeft het patroon daarvan vrijgegeven en je vraagt mensen kunnen jullie dit alsjeblief voor ons maken dus ik durf toch wel zeker te zeggen aan stoppers en ziekenhuizen vragen om naar modelletje te mijden dat het compleet ferme is sowieso we gaan we ook in ons maskertje een opening laten we een filter kan insteken en dus sowieso zit
daar weer een extra barrière tussen echt absoluut geen probleem ook als de overheid vraag u neus en mond te bedenken en je hebt geen maskertje en dan mijn sjaal of bandana met gebruiken en durven toch ook wel echt heel zeker zeggen dat een maskertje welke vorm het ook heeft altijd voldoende mensen en ziezo want te beginnen aan ons maskertje maat hebben we nodig hebben een patroontje nodig werden stof nodig vindt om mijn machine en garen nodig en dan eventueel een elastiek om lukt afhankelijk van wat aan je geesten gaat draaien dus waar gaan we beginnen ons patroon
dat is altijd stap 1 ik heb een gratis patroontje te bezoeken beschikking gesteld voor jullie die link gaat hier onder in de beschrijving echt te laten dus klik er op en kreeg die gratis toegestuurd en patroontje er zitten verschillende maten in doe dat wil zeggen zowel voor kinderen dames als heren en dan gaat er ongeveer zo uitzien voor elke maand apart en zoals u kan zien heb ik die na twaalven dus na het waar we voor degenen die nog niet kennen hij wil zeggen dat is extra breed de aan uw stof toevoegen om ruimte te hebben om te kunnen stikken dus dat is op uw patroontje die genaamd
die hierrond getekend ziet dan eens naar het warme en die is een beetje verschillend voor de bovenstof en voor de voedingsstof en die naadwaarde zit hier bij kinderen hoeft niks meer zelf bij betekent om het patroontje te knippen knip wil de school op de bovenste lijn ik heb al eentje voorbereid en gaat dat er dus zo uitzien voor elk maskertje hebben die twee stukjes mode dus een ze van de buitenstof eentje voor de voering staat ook op patroontje altijd aangegeven trots is altijd boter stof het kleins is altijd voeringstof toe stof die we gaan gebruiken veel heb
je zeker en vast niet nodig en welk materiaal aan je gebruikt dat is eigenlijk niet altijd even belangrijk het tering wat belangrijk is is hij vol maar er moeten kunnen wassen en wordt gezegd door minimum de zestig jaren maar af en toe hoor ik toch ook wel weer zeggen van ja een huishouden wasmachine kan niet lang genoeg die 60 graden aanhouden om effectief de virusdeeltjes te doden dus is een minimum van beide peper waar water sowieso altijd ook aangeraden en heel goed is is een waterkoker opzetten het water laten koken in een kommetje doen daar een beetje wasmiddel en ja mooi maskertje 20
minuutjes in laten weken dus dat wil zeggen dat dat toch zeker 50 graden gaat zijn aan zal niet gekookt eert dus eventueel als je twijfelt over uw stof kan ik het gebruiken wie wij samen keer en dan ben je sowieso zeker nu een katoenen stof is zeker in orde er wordt ook gezegd dat eigenlijk een naam meng deze lof synthetische stof beter zou zijn omdat dat het vocht minder ophoudt gewend als je maskertje een beetje nat wordt van het spreken en ik zat daar in kamp en ja dan een broeihaard voor bacteriën vormen dus katoen gaat sneller vocht op houder en synthetische stof
wat ben je ook hebt liggen gebruik het en als je maskertje draagt en je merkt het wordt een beetje laat dan ff vervangen in een nieuw opzetten zo slim ballasten voila dan denk ik dat en belangrijkste gezegd dus ik ga het om hoe dan mond zo stof gaan knippen ziezo ik heb hier mijn stuk stof en ik ga me 100% katoenen stof gebruiken dit is ook een geweven stof dus dat wil zeggen dat die eigenlijk gewoon meer leesbaar is dan kan zijn dat er een heel klein beetje stretch in zit maar da's zeker en vast niet erg nu heb je een stof die wel rekbaar is is op zich ook geen probleem dus je kan
bijvoorbeeld een en al klaar of een aan de t-shirt gebruiken en maker ik meestal niet een t-shirt uiteraard wel op zich helemaal geen probleem voor dit project je een geweven stof is wel iets makkelijker om mee te werken als je nog niet zoveel naar ervaring hebt dus dat is misschien wel iets om rekening mee te houden maar voor de rest eigenlijk niet zo heel erg belangrijk nu moeten we ons patroontje en knippen en we gaan ons toch altijd in een dubbele laag gebruiken ze zijn wil zeggen dat ik mijn stof ga zo vrouwen nee ik wil zo weinig mogelijk stof verspillen
dus ik ga mijn stof eerst helemaal openleggen en dan terug dubbelvouwen zodanig achtergrond die ons internet inpast in de richting van je stof in mijn geval is een vrij duidelijk want ik heb het print en er staan maar ook langs lijnen in dus ik kan eigenlijk niet missen nu heb je zelf een stukje stof een beetje nog niet zoveel over draadrichting voor het maskertje is dat nog niet zo super belangrijk dus gaan we nog niet teveel over zeggen verkleding is er iets heel heel heel belangrijk maar ik had nog wel eens een video gekomen volledig over draadrichting en hoe knip ik mijn stof
en waar moet ik rekening mee houden en zo maar en één ding dat wel belangrijk is nu bij mond maskertje is daarin rechtsgang braadvet knippen in een recht van beraad waar is dat nu net aan de stof als je een stuk stof koop dan zie je er zo een zelfkant aanzetten horen dan vaak heeft de gaatjes en dan zo een beetje een rafelkap je maar die rafeltjes karimi uitrekken terwijl de geknipte of gescheurde kant daar kan je wel rafelen dus ga zo dus dat is een verschil van je kan zien die zelfkant met die gaatjes dat is eigenlijk de lengte van uw stof in als je die zelf kan unie hebt om
daarin oud laken of zo gebruikt dan kan je ook in de stof vaak het wel zien als in je ziet in je stort draden in twee richtingen lopen verticaal en horizontaal en zolang die je met de p oké oké patroontje staat een van die twee richtingen verhoord is het goed gebruik je een oude t-shirt of een gebreide stof is een rekbare stof daar wil dat zeggen dat je het meeste rekbaarheid in die richting wil hebben en het minste rekbaarheid in die richting voor het maskertje is dan ook niet zo super super belangrijk dus moest je naar amerika toen is daar nu zo gram wat dat
we zeker willen vermijden is daarmee ons patroontje schuin op de stof gaan wij de daar willen we niet we willen wel recht weken zoals ik al zei in mijn is toch eigenlijk een in je in mijn geval heb ik een eindje in de stof dus ik hem vrij gemakkelijk met stof richtlijnen en de hand van zo'n lijntje nu die lijntjes en duidelijk niet zo super super echt gedrukt da's jammer maar in dit geval ga ik gewoon eh van mijn lijnen volgen zodat men printen rechtsstaat gaan nu zo'n grote ramp zijn als dat een klein beetje schoon is voordat nog maskertjes dus ik
land op mijn benen hier in mijn lijn daar ik ken ze niet bij de perfect recht leggen omdat de print werd schuin op de stof staat in dus de stof kan soms ook een beetje schuin betrokken zijn maar dat scheuren maar eens kuddes en teksten vallen ik ga hem een patroontje nemen en ik heb nu hier een klein stukje om geplooid ontdek voor de buitenstof dit stofje wil gebruiken en vorm en voedingsstoffen ook graag er effen wit stofje gebruiken ik kan al te rare perfect voor de buiten en binnenkant dezelfde stof gebruiken geen enkel probleem in dit geval ga ik daar niet doen want
to stof is wit en slynt een beetje door dus die vlinders van dag onderste laag die generator komende gek minder mooi vinden dus ik ga even bitter voor de binnenkant gebruiken als ik met patroon op mijn stof flash die heel dat is de draadrichting die die je moet volgen dus recht vandaan die moet in principe echt perfect recht op de stof liggen nogmaals voor het maskertje nu niet zo super belangrijk dus inprincipe als jij nou gewoon recht ligt aan de hand van de zijkant van uw stof of de vrouw tegen maak er eigenlijk moet die pijl gelijklopen met de draak zodat de
binding waar je stof doe zo goed als je kan en dan ga ik een keer kijken ik wil graag in mijn patroon te pakken een vlinder daarin er zitten er is geen op die manier zelf kan ik mijn voucher gaat zo laten liggen sarah oké en dan ga ik met mijn stelt je slim patroon geef op de stof spelden let erop als je je stelde in de in ja het patroon in de stof steek daarin speelde niet voorbij de hand van uw papier komen langs bij het knippen gaat dat heel erg slecht zijn voor wie schijf sorry ga je eerst hoekjes van speelt en dan het eventueel tussen hun spellen als je graag nodig hebt als u liever met
krijt werkt dat kan ook de sta je met een krijtje rond het patroontje gaat tekenen op uw stof maar zorg dan dat uw lagen stof niet verschuiven van elkaar en er zijn wel twee goede patroon deeltje blijft houden ik heb mijn patroontje gespeld nu gaan knippen en de bedoeling is om vlak naast het papier te knippen geen stuk van het papier afknippen en ook nu nog een stuk stof naast uw papieren aan laten en dan gaan we gaan doen voor als bovenstof in ons hetzelfde poorten voedingsstof bij het knippen uiteraard gebruiken we ons stofschaar maar let er ook op dat mijn schaar als je gaat nu
uw schaar altijd op de tafel uitstaan dus probeer nu dus uw schaar zo ergens in de lucht te houden tijdens het knippen tas niet de bedoeling altijd uw schaar mooi op de tafel en dan de middag en verder heb ik al trekt de twee delen voor de buitenkant geknipt nu doen we dan is hetzelfde voor de voedings of we halen onze stoflagen zijn knipt buitenstof in voeringstof nu gaan we beginnen stikken op zich maakt niet uit met welke van de twee dan je begint van de eerste bewerking is sowieso op dezelfde voor allebei ik ga nu beginnen met de buitenstof de eerste stap dat we gaan
doen is de ronde na het stikken en en na het stiekeme oudheid of toch zo goed als altijd met onze goede kanten de rechtse kanten van de stof op elkaar nu mijn stof heeft een vriendje dus als heel erg duidelijk wil ik daar mijn goede kant met een rechtse kant van de stof is als je een stoffen duidelijke naar hier zoals men voedingsstof da's echt gewoon witte katoen alec en datzelfde en maakt dat dus totaal niet uit want alle kanten hetzelfde bij een stof waar het daar nu eens moet je doorzetten dus voor opletten rijen de rechte kanten op elkaar ligt we gaan de bocht stikken en dat wil
zeggen dat we dus die rand echt effect gelijk op elkaar je moeten liggen voor mensen die al bijna ervaring hebben dan kun je daar gewoon zo beginnen stikken hoofden beginners steek daar toch een paar speldenkussen dan gaat het zeker gemakkelijker maken door stelde ook echt doen om te tonen hoe oud toen als ze speelden dan stelden we dus onze twee lagen stof aan elkaar en dus boven steken we in dat dwarse richting ga proberen mijn dingetjes ook ergens over elkaar te laten komen ziezo dus als u spel de op die manier dwars in de stof steken dan kan je gemakkelijker stikken en zullen er op
het laatste moment efkes uithalen tegenover absoluut speelde in de lengte rust in steken dan moet ie er veel vroeger auto taal was echt niets opbrengt is om te werken te steken ze altijd op het was als we speldjes erin de de konomiya stikken we gaan nou nu stikken op een centimeter breedte dus dat wil zeggen dat mijn naaimachine gaan kijken naar de lijntjes die daarin gegraveerd staan of opgeschilderd mijn beeld daar staan meestal cijfertjes bij om aan te geven hoeveel centimeter dat alle dus ik heb 1 2 3 4 en staat altijd nu nog een eindje om de halve centimeter zijn te doden
maar als je geen cijfertjes zetten of je twijfelt of daar wel correct is normaal gezien als je naald in het midden staat dan zeggen zegers wel correct als jullie naam verplaatst een jota opera geleerd maar als je twijfelt dan kun je ergens met een latte of naar hun meedraag en na minuten zet uw best goed naar beneden doe ik de naald even in de laagste stand en dan kan je gaan meten wil ik een eindje hoeveel centimeter in zijn hut en dan kan je zeker en vast niet meer missen en een naam op een centimeter stukje bij mij daarmee het eerste lijntje op mijn naaimachine
dus ik ga met stof onder de stof onder de persvoet liggen met de rand van de stof en het lijntje van een centimeter ik zet de persvoet naar omlaag ik ga hem meteen een eerste spel center oud hoeveelheid zeker niet onvermengd geld kan stikken want dan gaan we ten alle tijde vermijden als uw spel de laatste ik aan het zijn dan in machina niet echt veel problemen hier maar het kan een beetje stroef gaan waardoor u steekjes niet meer mooi recht komen en gevaarlijke mag naam kan op je speelt uitkomen dat kan de naald breken gespeld heeft een duiker in en als je pech hebt
springen dat stukjes van de naald in het rond en in uw oog daar wilde zeker en vast niet de spelden altijd auto stof halen voor ali zijn er gaat over stikken mensen stof ligt er onder je lijkt met het lijstje waarin centimeter en eerste spel tussen raad ik ga mijn draadjes vast houden en dank aan een beginnen te stikken ik ga zeker en vast nu vergeten om te hechten dus ik doe een aantal steekjes voorraad en dan ga ik weer mooi achteruit als je bier rustieke met de rook op het ijs of niet echt ja op het de rand je rent je licht van waar u nou ik ga eruit komen
want een zaken in de dekplaat waar naald door naar beneden gaat daar gaat de stof dan misschien meer ingetrokken worden we noemen dat dan uw machine eten stof op technisch of tm dus probeer is toch net iets verder te leggen zodat je dat probleem niet gaat hebben en dan kunnen we dat heeft de eventueel net iets verder echt wel gaan want ene keer dat gaat steken zij dan gaat u machine veel moeilijker is toch opeten tegenover dat je daar echt zij beginnen op de ranken in hen challenger aan uw stof natuurlijk dus ook niet de bedoeling dat je al dan halve centimeter van de mv starten
dat we een beetje over te leren maar dat is wel iets als je daar probleem vaak het blijft gewoon is toch net een tikkeltje verder en dan is dat probleem opgelost ziezo we zijn vertrokken ik heb je hecht ik ken met draadjes los laten en nu ga ik stikken en ik ga heel veel tijd door rand van de stof op de lijn van een centimeter blijven volgen dus dat wil zeggen ik ga verder met sticker en ik jij bent of hier heel betekent dat je gaat te houden met mooi langzaam tijdens werk in centimeter gaat ik kom in de buurt van een speld ik ga mensen kan er op tijd ook zo dat daar
niet gaan over sticker en ik zit nu op het einde mijn heel klein beetje afstandsverschil maar dan komt om mijn kleine in de stof heb en ik kwam die daarnet netjes gelijk liggen in principe is daar iets wat alle echt niet willen maar ik wil nu mijn eentje doen uitkomen en dat die toilettas ook niet de heeft over moet werken liggen want straks word de amazone corrigeert je had er niks meer mag zien maar probeer dat te vermijden en dat ik aan het einde ben rijk ook weer terug tegen te verwarren je stikt persvoet omhoog stof er onderuit de headset direct af knippen en dan hebben we al dit
waar gaan we nu doen is het een adem en ik zei daarstraks zal gaan ik ga hem duwen om die zaadjes lamp eerder achter sloten waar gaan we doen we gaan die naad waren dus deze overschot vaak sokken we binnenin hebben die gaan we mooi naar eerlijk kan toe leggen tussen naar een kijkje plooien en daar gaan we plastieken zodat dat de hele dag blijft zitten en niet meer kan en dan gaan die gaatjes dus ook een beetje meer dicht zijn zogezegd tegenover als we die naam zouden gaan openleggen wat we vaker doen want dan heb je wellicht een beetje meer thuis dus we gaan de naad warm en er een
kan krijgen in een gala sticker we gaan de artikelen op zo ja een halve centimeter kool ongeveer in mijn het best goed is dat ongeveer waar hier het plastic doorschijnende die overgaat in een metalen die je bij elke pest goed is er wel een soort van m lading zij het met een lijntje geschilderd of gegraveerd zij het met een uitsparing ergens op zich is het ook niet zo belangrijk of dat je daar nu op 3 mm 5 mm 7 mm doet zolang het maar plat afgestikt is en nu stiksel zo recht mogelijk klopt dus ik ga laten zien we gaan onze stof en netjes openliggen dus dat dit mooi plat komt te liggen die
naar en als die mooi plat het nist en de naad waar de naad een account daar zet ik mijn best goed weer naar beneden om de plaats dus met die naad op de lenzen in mijn best goed dat ik wil volgen drapeau tevoorschijn toveren ziezo en dan ga ik ook weer richten en dan is het de bedoeling dat we dus heel de weg die na het mooi plat proberen te laten liggen en om dat dan nu en dan ja een bolle lijn is zet daar wel een beetje vervelend zijn je kunt daar niet in langst u doen dus we gaan altijd korte stukjes moeten steken omdat mooi te kunnen blijven plat liggen daar vooral zeggen ik ga een mens toch
zo'n beetje bij elkaar gepropt vasthouden en dan kan ik hier mijn vingers gebruiken om niet na het mooi open te houden en dan gaan we stikken cap een stukje je stikt en dan ga ik er per bus weena stukje goed vasthouden nog een stukje blijven controleren en de onderkant of inlaat mooi plat naar een kan toelicht en proberen van zin cadeautjes aan de onderkant te maken aan het einde weer hechten aan het begin heb er op een puntje van de naad waar de bovenuit steken dan mag je gerust acht klokken daar heb indien nodig en dan hebben we die naad mooi gestikt ziezo als we dat gedaan hebben gaan we
hetzelfde doen voor het toevoegen in stof ziezo nu hebben we ook onze voeding op dezelfde manier wist ik dus nu hebben we boten en voeding live exact dezelfde manier afgewerkt en nu gaan we al een voorbereidende staat doen in onze voeding waar dus dat de kleinste van de twee om daar de opening in te voorzien voor de filter in te steken en dat gaan we doen door een van de twee kanten om te plooien af te werken dat wil zeggen je gaat met de en de aangerichte campagnes of werken dus een slechte kant van de zon dus waar rij je naar show binnenin zit en wat gaan we doen we hem een centimeter van
de stormvloed als u nog niet al te veel ervaring heb meta efkes afgestreken het eventueel zelfs pad dat het goed blijft liggen heb je al iets meer ervaring in de dat zich dan kan je daar ook al zo de dus je boot de stof een centimeter om en dan gaan we op ongeveer pers goed breedtes ik daar wilde zeggen de best goed hier de zijkant van de had u dat de de rand van de stof langs de zijkant gaan de best goed glijden op die manier stikken waarom is voetbreedte en het moeders daar centimeter kast of mooi om je ziet dat kan niet meer weg aan welke kant welke van de twee korte
kant of aan uw voeding dan je dat doet maak totaal niet uit dus dat is echt niet belangrijk verlangens thomas omgeploegd echter onder zijn vertrokken aan het eind weer richten de ruitjes knippen en ook die stap is weer klaar we hebben dus een afgewerkte kant en in niet afgewerkt account de volgende stap is om de voeding in de buitenstof en elkaar te gaan steken en dan gaan we dus weer doen met onze rechte kanten op elkaar dus rechtse kant van beide delen ga op elkaar vloeien en we gaan beginnen met een maand moet doen aan te komen dus dat wil zeggen ik ga hier dus tofs
op ongeveer gelijk aan de bovenaan ik plooi een stukje terug open en dan ga ik zorgen dat die twee na de mooi op elkaar je dus niet de arts stiksels van die gaan nu misschien lk naar andere kant zijn heb je die nu aan dezelfde kant het zou ook niet zo'n probleem ik samen elk een andere kant het is de naad waarvan je naar moet kijken en nu gaan we die na het zal een stuk af rollen op elkaar zodat we mooi zien dat die goed geleidt lucht of dag zo goed mogelijk want bij de eerste project ze zei je gaat om gaat dat een beetje moeilijker zijn en die altijd perfect
overeenkomen daar beter twee leuke kreeg twee staaltjes ingestoken ook weer dwars omdat het makkelijk kunnen uit te halen strekt maar ook heb ik nu aan elke kant van de de naad waarde die dat we hebben een speld gestoken zodat die mooi pardoel heeft zitten we gaan nu stikken van helemaal hot begin tot helemaal het einde waarna de twee lagen hebben je mag daar spelden insteken zo heel lang zijn je wil als je dat gaat doen steeds op ook weer dwars zoals we daarnet gezegd hebben ik ga het even stig het zonder spel de we vinden makkelijker werken maar je mag er in steken zoveel en wij doen we gaan
wij onze stof om de naaimachine leggen met de rand van de slag netjes op de range van een centimeter of richten en dan jouw beschikken met spanten op ted alto zo een kant klaar het raadsel afknippen en dat doen we voor de andere kant exact hetzelfde ook weer compli het niet belangrijk welke rand daar je eerst doet de boog van de onderkant maakt niet uit nu zeer dat hier iets meer stof over heb aan de zijkant en daar komt omdat daar straks naar links moesten uitkomen en dus in die onze een beetje korter en in deeltje een beetje langer kan ik ga nu doen alsof daar nieuwe straat en van de
kortste laag in de film meer de koningen en kwam ik uiteindelijk terug kan vullen samen de twee lijnen op een centimetertje nieuwe manier in dit geval ziezo ook weer draai ze daar knippen en u hebben onze twee lagen op elkaar gestikt we kunnen daar gaan omkeren maar heel belangrijk is we zitten hier met de bordjes en die bordjes dag hebt altijd voor problemen zorgen als we dat omkeren want die na het waarde 100 straks naar binnen met die binnenbocht is veel kleiner dan waar dat dat gaat komen te zitten aan de binnenkant straks dus we moeten er knip je ze nemen
dus we gaan met een schaartje kunnen pisa we inderdaad waarde dus dat wil zeggen dat we zo gaan knippen tot hierna 2mm van u nationaal we gaan naar toen over de chaamse afstand en knipjes geef je altijd meerdere of meer waar de bocht heel veel is en waar de bocht heel flauw is geen minder dus hier in dit stukje is de bocht het veld staan geef ik iets meer knip je ze zijn ons zeggen korter op elkaar en dan ziet dat er dus zo uit in de onderkant daar hebben we veel rechte rug en dus dan ga ik er veel minder door ons ongeveer tussen cellen veel minder en als die knipjes genomen
zijn dan kunnen we ons maskertje gaan omkeren en hoe ga je voelen in die rol niet dat die mooi plat kan vallen omdat met die knopjes er in zitten en dat daardoor de stof mooi ontspannen blad kan vallen oké om te strijken is het belangrijk dan ons nature mooi en trollen dat dan mooie de zijkant komt te liggen dus dat wil zeggen dat je mijn vinger zoals slangen spinnen in die na het kan duwen om die er zo goed mogelijk uit te halen maar kan ook helpen rollen tussen losing er en wij tussen duim en wijsvinger beter gezegd en dan gaat hij laat hem mooi uitkomen we gaan dan ook zorgen dat tomaatjes
opties en tikkeltje en millimetertje naar binnen komt te liggen zodat we zeker lange spruit de kan thermaat niet zichtbaar ja naar de handtas niet mooi we willen die hem net aan de binnenkant hebben dus dat is echt een heel heel heel klein dan ruim zodat je naar binnen om poort als we daar hebben dan gaan we de spreken die zo netjes gestreken de volgende stap gaat zijn aan de zijkant op de tunneltjes maken en dit kan je op zich ook doen zonder te strijken maar zeker voor de beginner is het wel het makkelijkste om het toch even te strijken we gaan de randen dubbel om komen om die toneeltjes te
maken dat doen we als volgt op het patroontje zie je ook hoeveel na het water dat er voor voor sinus en dan gaan we als volgt doen we gaan aan de zijkant een half centimetertje ontplooien en dan zo een beetje centimeter 1,25 is het officieel je mag uiteraard ook echt meten met een windmeter en dan zou dat er school moeten komen uit te zien en een eigen groenten makkelijk lid alles even strijken dan maakt het makkelijker om te stikken aan de andere kant hebben hier meer overschot want we hebben hier al het reizen afgewerkt van de voering om de opening te kunnen laten om de filter in
te steken dat wil dus zeggen dat we bij het maken van ons tunneltje ik zag moeten uitkomen tegen randje dan gaan we zo doen ook weer een halve centimeter ook weer die je kieken centimeter en dat zou nu gaan zelf moeten uitkomen als je alle stappen correct geval er tijd aan zou niet zo is houd er misschien wel een beetje te voelen door een beetje meer of minder om te plooien in uw eerste een foutje in mijn voeding werd aan de kant uur want die komt er wat tussen te zitten aan het plus beter waren strijden nu gaan we dus hier op het randje stikken en hier op het randje stikken
waardoor gaan we hier binnen hun opening hebben en die opening dan wordt ons toen ook zo om plastic of glimt oor te steken ziezo terug en de stikmachine klaar om de tunneltjes lag dicht te stikken en dan is ons maskertje zo goed als klaar wil ik gaan het weekend erbij eerst ik maak twee miauwt ik ga beginnen met de kant waar het niet de opening in dit voor de filtert door te steken dus we gaan onze draadjes weer vastnemen en dat is nu extra belangrijk want we gaan aan de binnenkant stikken op 1 mm waardoor zij dan hun buitenkant van een maskertje hier een stiksel
ontstaat als we nu uw draadjes niet vastneemt dan krijgt ze zonder lelijke spinnekop van draden aan het begin en die gaat dus aan de buitenkant zitten daar willen we nieuw hou dus zeker u draag ze zijn verrast als we de radius was zouden gaan we heel fijn op trijntje op een milimeterke stiekem op het randje van de stof daarin mm dit biljet in elke best goed ook alweer er is een aanhoudings gestaan zij het met een meisje ze het met een uitsparing in europees moet sowieso gaat graag hun de stil dat je het niet al hun de ja dan stikt het zo smal mogelijk en zo groot mogelijk
oké nu vergeten te hechten laat je los laten en we kunnen stikken en aan het einde oh berichten draadjes kort afknippen en dan hebben we aan de binnenkant mooi op een millimetertje gestikt en aan de buitenkant is dat dus ook een mooi licht stiksel zelfde gaan we dan doen aan de andere kant weer mooi de taartjes vasthouden en u goed oplet te rijden auto rijdt u voeding daar niet bij toetsen stick dus die zal er mooi naast moeten liggen ziezo de tunneltjes zijn gestikt nu moeten we je nog een elastiek of klimtoren halen voor mijn maskertje jij elastiek nu gebruiken dit is vrij
rekbaar is echt de elastiek dus die heb ik op een lengte van ongeveer 20 centimeter geknipt als u elastieken net iets minder rekbaar of net iets minder zegt dus dan kan je hier twee richtingen 23 25 centimeter gaan ook zeker voor heren maten mijn dat toch richting de 25 centimeter gaan zodat het geen pijn ja toen achter je oren om te testen dragen nu gaan we de elastieken door de tunneltjes moeten steken en ik ga dat doen met een veiligheidsspeld dan ziet dat iedereen wel in haar zich te liggen dus ik ga de veiligheidsspeld door de elastiek steken en dicht doen en
dan ga ik een tunneltje hier mannen twee daarmee startte ik steek de veiligheidsspeld in het tunneltje ik denken maar toch nu verlaat soms kan dat gebeuren dat je in die ongeplande na het waren terecht komt en dat je daar niet direct door geraakt geen probleem dan nemen we een tweede veiligheidsspeld je en dan steken we langs de opening ook weer in zo en nu ga ik hier binnen nu de veiligheidsspeld die we al hadden tegen de eerste veiligheidsspeld zetten en ik ga die eigenlijk zonder samen door duwen en dan ga ik automatisch in de juiste opening terecht komen met
veiligheidsspeld kan je er af halen en op dat moment is het heel eenvoudig gewoon een knoopje liggen in uw elastiek ja als een knoop je erin zit dan kan je uw elastiek gaan door trekken zodat je het knopje in het dat toen op zo trekt voila en zo eenvoudig is het voila onze maskertje is klaar we hebben er nu elastiekjes aangemaakt om achter de oren te draaien maar vind je dan zelf minder aangenaam en kan je ook heel gemakkelijk door de tunneltje slim te halen bijvoorbeeld oude schoenveters zijn er heel erg geschikt voor en dan kan je met die linter die je dan hebt
een je boven het hoofd en in je echter de nek knopen en dan heb je die druk achter de oren niet linten dat maakt op zich niet zo heel veel uit wat aan je daarvoor gebruikt wel moet je ook weer zorgen dat ze warm gewassen kunnen worden dus eventueel een keer testen en dan het is ook wel zo gemakkelijk gaat minder stevig vast blijven die knopjes komen gemakkelijker los of gaan iets losser komen en dan zou natuurlijk maskertje weer een heel stijf en te gaan dan weer moeilijker zijn om te knopen met sectoren zelf ook de schoenveters en echt ideaal ervoor hoe moet je een mondmasker op een
afzetten ook een heel erg belangrijk dus zoals gezegd een mondmasker ik de mond maskertjes moet je wassen op 60 kan je de graden of zo'n 20 minuutjes in dit gekookt water laten weken en dan zijn de bacteriën in de virusdeeltjes dood op dat moment is uw maskertjes die hier en dan kan je naar dit even apart bewaren dus in een afgesloten doosje of zakje en raak zowel de grote als de binnenkant van uw maskertje niet meer maar op de moment dat je dat gaat opzetten dan neem je nu elastiekjes en de hem vast of uw lintjes om te knopen en dan gaat je aan de hand daarvan dumont
maskertje opzetten en ook bij het afnemen en komt daar vastnemen en niet aan de rest van uw maskertje tussenzool voila belangrijk als je buiten geweest en mijn mond maskertje dan zijn het de virus deeltjes die op de buitenkant van uw maskertje zitten tussen de knie de platte kant van uw masker cho naam want dan ga je dus die virusdeeltjes op uw handen hebben zitten ook al heb je handschoenen naam was het slapengaan schoenen als je dan uw gezicht aanraakt of zo heeft het allemaal je nu toe strijk de bovenkant van uw maskertje oxide naam ook niet tijdens het afzetten
de aanraken dat moment dat je maskertje afgezet hebt dan gaat gedaan of wil mijn tenen in de wasmachine gooien of wel meteen met het waren gekookt water wat ze ofwel ga je naar weer in een zakje bewaren afgesloten tot een moment bijna klaar massa heel handig is dan komt daar in een stoffen zak te bewaren want dan kan je de in de zak doen dus acts laten misleiden en als je dan meerdere maskertjes hebt die je wil gaan wassen dan kan je dus met die stoffen zakken daar gewoon ineens in de wasmachine gooien in die zak mee wassen en en hoeft dus echt volledig de maskertjes niet
meer aan te reiken voor die zich aanpassen als je een maskertje afgezet en in dat zakje gedaan heb was ook grondig in handen zodat je zeker zijn dat er geen virusdeeltjes in meer achter je blijven ze hebben dat de belangrijkste informatie zo maskertje zo zelfgemaakt maskertje wij hebben daar hun opening ingelaten om daar een filter in te steken zo'n filter dat kan van alles zijn dat kan een koffiefilter zijn een stuk keukenrol of toiletpapier dan kan dat vul de raad en stofzuigerzak zijn faam alles ik heb dat er in steken en dan is het de bedoeling dat je die er ook
altijd weer al het haalt weggooit en bij elk gebruik een nieuwe gebruikt een maskertje mag je een ja vier acht uur gebruiken nu echter dat wilt aan echt al dat is aan een lange periode dus dan kan enkel als je niet te veel moeten spreken ofzo hebt want normaal gezien om de 4 uur begint daar toch zal wel wat vochtig te zijn in een beetje fouten worden van het moment dat dat gebeurt direct wisselen ook al zijn na een of na twee uur is als het vochtig is drinkt u maskertje wissel ziezo dat hebben we nu ons eerste hond maskertje je merkt nu dat we weten hoe dat haar moet kunnen eventueel wel eens
iets persoonlijk meer doen ik heb een paar voorbeeldjes want we hebben nu eentje gemaakt heel eenvoudig de meest eenvoudige manier dat het bestaat met een elastiekje maar je kan bijvoorbeeld ook als het een beetje koffer wilt doen met een beetje gaan werken en mijn blies ineens mijn linkse om te gaan knopen ik ga direct laten zien hoe dat in z'n werk gaat maar belangrijk om te weten is en die sleep je dan ga je over de rand van de stof plaatsen te zijn heb je geen naadwaarde nodig dat wil dus zeggen dat de naad waren van uw patroon afgeknipt moet worden ze zal
de naadwaarde bovenaan en onderaan is nu weggeknipt en op die manier ga ik dat doen voor zowel mijn boot mijn buitenstof als men voedingsstof en die twee kanten knip ik weg want aan die twee kanten kan men brief fimpje te zijn om een mooi maskers te maken met peace lintjes boven en onderaan gaan we dus altijd werken met twee dezelfde lagen stof dus dat wil zeggen voor de boten stof in de voedingsstof ga je de stof die je even groot knippen gebruik hiervoor het patroon deeltje van de voedingsstoffen ontmoeting in tunneltjes meer maken begin ook met dezelfde bewerkingen als
bij het gewone maskertje dus dat wil zeggen de ronde na het stikken en ook er stikken voor zowel de poten als de binnenlaag let weer goed op dat je mooi recht stikt in mijn geen potje smaakt inderdaad waarde die onderaan ligt de opening voor de filter gaan we een klein beetje anders moeten maken dan dat we daar bij de vorige versie gedaan hebben want we hebben dus geen toulon en dat wil zeggen dat we dus ook een klein beetje anders gaan afwerken kijk nu goed uit want we gaan weer zoals bij het vorige ontmaskerd je een korte kant ontplooien op een centimeter en afsteken
op pers goed breedte en we gaan de ook voor de tweede laag worden je moet je wel even uitkijken naar mijn spiegelbeeld doet zodat hij uiteindelijk aan dezelfde kant zitten als het masker afgewerkt is dus leg eventueel al meteen je twee lagen stof met de slechte kanten op elkaar zodat je kan zien aan welke kant dat je dat nu tweede laat je het kent je moet ontplooien en stikken zodat hij uiteindelijk bij het afgewerkte masker en dezelfde kant komen te zitten als die twee korte kantjes afgestikt zijn of om je stikt zijn beter gezegd dan gaan we de andere kant dicht maken
leg je nu dus wil je goede kanten op elkaar en stik de korte kant op één centimeter aan elkaar als dat gedaan is dan jij die om plooien en mooi plat streken zodat de naad je netjes platte gestreken blijft liggen wanneer dit gestreken is dan gaan we efkes de naden weer mooi op elkaar leggen let op dit is met de slechte kanten van de stof op elkaar we moeten dus nu niet meer de goede kanten op elkaar leggen om dat lichaam te stikken en om te keren we houden nu de slechte kanten op elkaar maar we gaan wel echt een speelt steken zowel boven als onder in het naadje
en ook aan de zijkant waar dat de opening gaat komen dus de twee afgewerkte duimpjes gaan we even op elkaar speelden zodat die mooi blijven zitten en die gaan verschuiven tijdens het bidden tijdens het stikken liever van het peace lintje dan gaan we ons peasland op de juiste lengte moeten knippen ik gebruik hier een biesland met een leuk printje we hebben 2 bis lintjes nodig we hebben in te worden bovenkant en eentje voor de onderkant nodig ik knip het lintje voor de bovenkant op een 95 centimeter lengte in het lintje van de onderkant op ongeveer en 90 centimeter en dat moet normaal gezien
zou voldoende zijn om een knoopje te kunnen legen in het steek te kunnen leggen zonder dat het vervelend wordt als je het zelf iets aangenamer wil of bewees hoe bedoel je een maskertje maken in een mannen mate dan kan je wel iets langer nemen te zijn zou ik eerder een 10 centimeter langer gaan hier zit knip de bieslook fout dat dubbel zodat je weet waar ik zakt het midden van uw blies lint is ik ga je beginnen met de bovenkant van het maskertje dus dat wil zeggen dat je nu het midden van je lint op de naad aan de bovenkant dus ik heb nu mijn langste link je kan
aan de bovenkant stukje het midden weer gelijk op de naad en dan gaan we de rand van het peasland vast speelde aan het maskertje dus je kan zien er is één kant van het biesland opengevouwen en dier aan krijgen we gelijk met de rand van de stof van het masker en op die manier gaan we ons lintje volledig vast stikken waar gaan we dan nu vast liggen en stikken we gaan dat sticker op de fout waar we het biesland opengevouwen hebben dus dat is eigenlijk altijd de eerste stappen en pies lintje stick in het foutje zorg dat u het overal mooi gelijk blijft liggen met
de zijkant van de stof en stick van begin tot einde hier lint vast aan je maskertje misschien niet onbelangrijk om nog te vermelden is dat we met ons blies lintje gaan beginnen langs de goede kant van de stof voor diegenen die al een beetje naar ervaring hebben dat is zeer waarschijnlijk het omgekeerde van dat je altijd geleerd hebt ik begin altijd langs een goede kant van de stof omdat ik vind dat jij veel mooiere resultaten mee kan krijgen daar wordt ze biedt wel duidelijk in de volgende stap waarom nu net als ruby's lintje aan een rand aan gestikte zijn gaan we uiteraard zelfde doen voor
de onderkant dus dat wil zeggen weer het midden van het beest winter nemen een kant open plooien gelijk leggen op de naam van uw maskertje en dan van begin tot einde vast stikken in de fout als aan het lintje aangestipte zijn gaan we gaan strijken dus hier heb ik het al verstreken en je kan zien dat het de bedoeling is dat je dus je bis lintje om klooit en dubbel strijd en dan zit als de naadwaarde binnenin de peace linkse streek ook de uiteindes langs bij het en ik langs alle vier de kanten mooi om en let daarbij goed op dat de randjes van het lint gelijk liggen dus niet één kant
een beetje langer dan de andere en dan gaan we dat stikken begin aan het einde van een muntstuk helemaal tot de andere uiteinde op een millimeter is heel smal op de rand en stick terug langs de goede kant dus dat wil zeggen dat we eigenlijk twee keer langs dezelfde kan stikken want we hebben aan de goede kant van uw maskertje het lint aangestipt dan hebben we het moment naar binnen om geplooid en plat gestreken en dan zijn we terug aan het stikken op een millimeter aan de goede kant dus dat wil zeggen dat we altijd langzaam uit de kant blijven werken in mijn geval van mijn maskertje zeer ja
natuurlijk niet superveel omdat het wit is maar bij jou stof is hieraan misschien veel duidelijker als je met een printje of twee verschillende kleuren werkt dus langs beide kanten de lintjes van begin tot einde helemaal netjes op een millimeter om stikken let ook goed op beide altijd op die je gaat knopen dat een lintje daar niet verschuift want als je dan de randen niet mooi gelijk hebt liggen dan ga je misschien openingen hebben dat is niet de bedoeling als hij uiteindelijk al uw lintjes en u bis lintjes om gestikt app en gaan we knoopjes leggen in de uiteindes want die
uiteindes knopen dat gaat ervoor zorgen dat uw lintje niet kan rafelen doe de uiteraard voor alle vier de armen naast een puntje gebruiken kun je ook bijvoorbeeld uw maskertje een beetje op leuken door er een de paspelband je ofwel een pas pollock het tussen de steken dus dat ziet er ongeveer zo uit een zeer dat er bovenaan en onderaan en in dit geval gouden paspelband je toetsen geschikt is voor dit pad volgend je tussen te stikken ja jij wel helemaal te werken als bij het eerste moment kaartje dus met de grotere buitenkant de kleinere binnenkant alle bewerkingen zijn hetzelfde je
steekt gewoon pastoor bankje bij tussen de naad waar meer naar je u buiten en voedingsstof aan elkaar stikken om een paspelband je de verwerking in je mond maskertje ga je volledig te werk zoals bij het eerste mondmasker ter voorbereiding dus geknipt en buitenstof die groter is dan een voeringstof dus terug met de originele patroontjes en dan gaan we ook die voorbereiden in het stikken zoals bij het eerste dat wil zeggen de ronde na het stikken en ook af stikken voor beide lagen het paspelband jezelf gaan we op de stof leggen ik doe dat altijd aan de buitenkant aan de
buitenlaag dus de goede kant van de boot was de stof gebruiken en je legt je paspelband je een paar millimeter tjes naast de rand van je stopt want we hebben een centimeter naadwaarde en het pand jezelf is een centimeter breed maar we sticker wil zo dicht mogelijk tegen het touwtje dat in uw paspelband je zit dus je ziet daar al sowieso een stiksel lopen van het pijntje als irak koopt heeft er gewonnen dus je stick naast a stiksel zo dicht mogelijk tegen uw touwtje maar er niet in en doordat we op die plaats gaan steken wil later zeggen dat we ook ons mensje een paar millimeter tjes naast de rand
van de stof moeten leggen we gaan daar paspelband je in stikken van waar onze tunnel begint tot waar onze tunnel weer aan de andere kant begint dus ik heb hier ook zoals je kan zien ff die toen al op voorhand daarin gestreken zodat duidelijk aan zien waaruit de komt te zitten maar ik heb hem en stof terug open geplooid dus dat wil zeggen als u naadje gestikt is en afgestikt is die middels de ronde naar dan kan je even je tumblr in strijken maar wil terug openvouwen dan het spoor bandje te steken en dan begin je te stikken aan het begin van de tunnel en dan eindig je ook waar dat de andere
kant de tunnel begint ik later wel de biezen lintje het paspelband je excuus het pas konijntje iets langer zodat ik ook nog ruimte hebt straks omdat om te plooien en af te werken om dan uiteindelijk het paspelband je tussen nu twee lagen te verwerken gaan we verder met de voering waar dus we gaan nu goede kanten van de stof op elkaar leggen en dit is eigenlijk het zelfde zoals aan we daar in ons eerste mond maskertje gedaan hebben maar nu dan wel met een paspelband je tussen we speelden die lagen op elkaar dat kan uiteraard ook zonder speelde of enkel maar die in het midden om je na de op
elkaar te leggen zoals je zelf wil en we gaan terug stikken in het originele stiksel dat we daar net gemaakt hebben vanuit paspelband je ik plooi ook het uiteinde van het paspelband je om om nu gaan te steken en dan zit dat dan netjes afgewerkt ertussen dus plooi het altijd ik heb naar behoren en dan heb je dus een mooi afgewerkt trijntje straks komt dat dan aan de rand van je mondmasker te zitten al zijn volledig die kan je zult is dan gaan we even terug van persvoet wisselen want nu dat ik de volgende maatje aan elkaar wil stikken dan ga ik terug met een gewone persvoet
stikken en dan gaan we terug stikken in dat originele stiksel helemaal van begin tot einde niet vroeger of later enige echt beginnen wij niet begonnen bent en eindigen waar je eens bent plooi ook aan het uiteinde weet het uiteinde van de de paspelband omhoog zodat als je aan het einde van hun stiksel komt bij die dus netjes nog mee omhoog stikt dat is nog maar net een klein randje maar dan zit ie daar al netjes tussen knip uiteraard ook weer u draadjes netjes kortaf en dan kan je al een keer kijken hoe het eruit ziet vergeet ook niet uw knipjes te maken want als we willen
omkeren en die naad netjes vallen zeker met paspel bunger tussen daarvoor een extra stevigheid zorgt die knip je scooter ingeven want dan pas kan u natie netjes blad vallen en zo ziet dat er lana had een paspelband je tussen lunaatje leuke afwerking uiteraard gaan we daar nu nog hetzelfde doen voor de onderkant dus dat wil zeggen terug langs de goede kant van de buitenstof dus het grootste deel uw paspoort bent je eerst aan stikken door 6 wisselen van pitch goed en dan gaan we de pas moment je weer op dezelfde manier er aan stikken dus beginnen aan de vrouw waar dat je
tunneltje gaat beginnen straks en we laten onze paspop aantal paar millimeter tjes van de ranken liggen we stikken zo dicht mogelijk tegen het pijltje in de paspelband en ook weer aan de val waar dat je tunneltje gaat komen knippie draadjes af knip de pasbaan net iets korter en dan gaan we weer de voering lager bij stikken weer netjes daarna de op elkaar en dan de uiteindelijke som plooien en van begin tot een stikken voorwaar ook weer de tripjes geven en dan kan je omkeren dat paspelband je had er ook voor zorgen dat die naadjes mooi op de zijkant krijgen een heel pak je makkelijker is
want dat bandje zit daar en dan gaat er vanzelf mooi op het randje komen te liggen en dan gaan we onze tunneltjes maken net was auwera in ons eerste modellen jordana de dus wat plooi een halve centimeter kom en dan weer in een dikke centimeter en dan inderdaad dus zeggen dat uw paspelband je mooi op het randje gaat komen te zitten van waarbij je gaat vouwen om die tunnel te maken want wij hebben ook vanaf dat punt ons paspelband je ingestikt stick terug op een millimetertje van de omgebogen rand en dan is alvast een tunneltje klaar doen we dat uiteraard hetzelfde voor de
andere kant aan de andere kant gaat dan net iets vervelender zijn omdat paarden kent is waar we de opening gaan maten want daar gaan we dus ook weer die uiteindelijk is van ons als moment je wil ontplooien maar dat gaat dus eigenlijk in dat tunneltje komen te zitten en dat is aan die kent gewoon net iets vervelende dus probeer daar goed onder controle te houden want daar zit dus uw paspoort antje daar nog net een klein beetje tussen waarbij je ontplooit omdat dat deel langer is dan aan de andere kant dat gaat zeker lukken maar het is een klein beetje vervelender
strijk het eventueel op voorhand als dat u kan helpen dat zal zeker en vast handig zijn om het mooi plat te laten liggen dat het hem niet terug rood springt uiteindelijk als je daarom gebloeid hebt ook weer stikken op een millimeter en aan satan gedaan is is je paspelband je weer klaar en kan je een elastiek of een lintje erdoor halen iedereen laat mij al een beetje kent weet dat het soms wel eens een tikkeltje extra mag zijn moeder mij dus doe een keer zat en we maken een mooi maskertje heb ik een klein beetje decoratie bevindt bijvoorbeeld als volgt na een paar uurtjes op naar pareltjes op
neem een shot printje zoals een puur hart komt dit ga ik ze waarschijnlijk niet op straat dragen aan was het maar omdat ik het heel waarschijnlijk ook niet maar ik nu nog kan de massa maar voor de fun waarom niet doen een keer zot maak het iets persoonlijk heb je mond maskertje gemaakt deel dan zeker op foto op instagram en tag mij erin had de underscore fashion underscore basement en dan zie ik jullie zo strak verschenen volgende videos gaan zijn over hoe moet ik kleedde me hoe neem ik een patronen over hoe weet ik welke maat ik moet kiezen hoe ga ik mijn patroon aanpassen
naar mijn maten of model wijzigingen doorvoeren meer over draadrichting in de stof en uiteraard alles te stick technieken die er zijn dus abonneer je op mijn kanaal als je geïnteresseerd bent heb je iets gehad aan deze video dan mag je die zeker liken en wil je als eerste op de hoogte worden gehouden worden wanneer ik een nieuwe video post dan moet je zeker even op het bel knop het je klok knopje klikken en dan krijg je daar met meteen bericht over wanneer ik post voila bedankt voor te kijken en tot de volgende keer doei