goedenavond allemaal zat hebben dat je zo'n beetje te wiebelen met de techniek maar we zijn er vanavond weer gezellig dat jullie er zijn ik heb niet een speciaal techniek onderwerp vanavond dus te beroep gaat lekker vandaag maar als jullie nog nog vragen hebben of dingen dan gooi het op de chat ik zit met een half oog naar mijn laptop te kijken hoe en wat en waar en ik heb drie hele mooie dames om me heen staan lichtelijk er hits maar wel met een hele leuke sjaal om en ik had beloofd dat ik daar vanavond wat meer over zal vertellen het is allemaal oude patronen
het is een van de eerste patronen die ik echt helemaal uitgewerkt heb en waarmee ik op de beurs en naar buiten getreden ben de eerste keer dat ik het patroon uitgeschreven heb was nog met de teltekeningen in excel gemaakt en dat soort dingen en dat was toch een beetje ja jullie zullen degenen die hem al gebreid hebben ze er niet veel van gemerkt hebben maar voor mij was het wat minder bruikbaar want bijvoorbeeld was het bestand gewoon bijna 20 mb groot en dat soort dingen waardoor sommige mensen problemen hadden met printen en het ook niet eigen makkelijk op te sturen of te
downloaden was dus dat was een beetje ja alle stond er wel in maar het was niet helemaal zoals ik het nu doet tegenwoordig dus ik heb dat helemaal aangepast ik heb alle teltekeningen opnieuw gemaakt in software speciale software die ik daar tegenwoordig voor gebruik dus alles is wat geupdate 3 stijl te staan hier foto's in en dergelijke en ik moet heel eerlijk gezegd zeggen dat er nog twee kleine ding ze geitjes uitgehaald zijn uit teltekeningen die daar ook niet helemaal in thuis hoorde van het knoopsgat en de voorflap nou heb ik daar nooit iets van gehoord dus het
waren hele kleine dingetjes die ook gelukkig niet zo heel erg op file maar perfectionistisch als ik vind dat je moet zijn als je patronen schrijft ze zijn er bij deze uit dus werk je nog met een oude versie download dan even de twee punt nul heb je hem op papier en heb je niet op ravelry staan geef mij dan even een berichtje en dan fiksen we dat ook gelijk hebben jullie hem al een keer gebreid en heb je foto's en heb je nog geen project aangemaakt op ravelry klinisch doe dat dan wat ik vind het zo ontzettend leuk om te zien heel vaak spreek ik mensen op beurzen
of zie ik dat er een patroon verkocht is en dan zie ik er nooit meer wat van terug in het blijft toch een beetje een beetje van me dus ik vind het gewoon ontzettend leuk om te zien ik heb ook ongelofelijk genoten van de afgelopen call de roos de de rozenknopjes omslagdoek en de muts en de handschoenen ondanks dat het voor sommige mensen toch wel een lichtelijke uitputtingsslag is ben ik wel ongelofelijk gelukkig geworden van de ladingen prachtige foto's die voorbij gekomen zijn en als ik er een zou moeten kiezen die erbovenuit steekt dan is het in ieder
geval niet die van mijzelf maar dan zou ik daar een verschrikkelijk problemen hebben om om de eentje uitkiezen ik vind ik echt echt echt allemaal even mooi en ik ben nou eigenlijk best een beetje blij dat ik niet in jullie schoenen sta en dat op het moment dat ik een patroon maak dat ik eigenlijk heel vers de wol uitkiezen en de kleuren uitkiest die ik leuk vind en waarvan ik denk nou dat wordt het wel en dan is het ontzettend afwachten want ja ik moet ook maar afwachten hoe dat zich dan ontwikkelt wat als ik in jullie schoenen had gestaan en ik had achteraf al die kleuren gezien jullie nu bij
elkaar gebreid hebben dan had ik waarschijnlijk een meltdown en belde al gehad over het clean over het kiezen van van een kleur om te gaan breien maar goed dat is dan mijn positie als als ontwerper daar ben ik dan ook wel weer heel blij mee wat ik zeg deze sjaal heet de and love affair is al een paar jaar oud maar ik kreeg de vraag van kunnen we die naam niet eens als een call doen want hij is toch wel heel erg leuk gaan we doen begin april is de nut en op earth in tilburg hele gezellige beurs ga ik ook naar toe sta ik op de stand van atelier wol en zijde en daar help ik al
wat mee heb ik ook altijd een hoekje waar je me patroon in kunt zien en de voorbeeldjes en een vast punt waarop jullie me kunnen vinden op de net een op ben ik ook is kleine beurs dus een kleine beursvloer helemaal volgepropt maar wel een kleine beurs doen daar ben ik ook altijd beter te vinden dan is zwolle begreep ik een aantal van jullie helaas wat tevergeefs naar mij op zoek zijn geweest in in de witte mot is dat beter ben ik beter te vinden deze dames die zijn hebben allemaal hetzelfde patroon aan maar het gewoon verschillend garen ik heb ook een aantal vragen krijgen van wat welk graden
moeten we hebben en hoeveel avon twee tellen voor de techniek wat ik ben physica niet dus ik kan de chat moet lezen heeft lacht er wordt aan gewerkt ik ben nogal kippig als ik mijn bril afzet zie ik helemaal niks maar met bril zie ik heb een aantal scherm hier voor mijn neus staan en het achterste scherm staat heel klein jullie chat op het die kan het is niet dus dat wordt geklikt heel fijn zijn handige man ben ik ook heel blij ja hij wil nooit in beeld en wil niet genoemd worden maar zo pier ik kreeg de vraag al raden welk garen hoeveel garen ja dat is een dingetje want je kunt
eigenlijk het van een heleboel verschillende soorten gares doen zelf hou erg van malware maar als je nog niet echt veel ervaring met kampen rijen hebt dan kan dat best een dingetjes zijn deze is van mooier gemaakt zelfs van dubbeldraads mooi hier dus dat is echt wel een wintersjaal ons zullen we maar zeggen die is behoorlijk dik maar je ziet dat de hoogte ook dit wordt dus behoorlijk lang hij wordt eigenlijk in de breedte gebreid en voor de mensen die zoiets hadden van heel geboeid vanwege 100 steken bij de rozenknop sociaal wil ik ook nog wel eens wat van die
naaide lid breien deze heeft maximaal 66 sterk mag ook oprechte veilig breidt worden hoeft niet op een rondbreinaald is wat vriendelijker voor het systeem zou kunnen zeggen dit zijn dus tussen 60 steken en zoals je ziet is dit best een een breed stuk als het naar deze kijk dit is iets dunner garen dan is dit een wat kleiner stuk er komt van alles op mijn computer binnen nou ze vallen niet niet eens zo ver uit dan deze is wat losser geblokt dan die deze is wat strakker gebreid maar als ik deze erbij pakken dan zie je dat dit op echt wel een stukje groter is tussen
zien wat smaller dus deze is op geschouwd dus ook wat smaller die rode is man als de oren quay lees en dat is een lees garen 800 mij top 100 gram in principe maakt de dikte van het garen niet gek veel uit alleen de lengte waarmee die over de schouder gaat vallen dat ik wordt bepaald door de garen dikte dus die rode sjaal die zal dus wat korter over de schouder vallen die is wat krapper als wordt niet echt een omslagdoek wordt neer en sociaal dat kan dit was er een molair van 500 meter op 100 gram maar wel de rol genomen dus dat is echt wel een heel stuk dikker garen dan
dat rooie dit is een graden waar ik persoonlijk heel erg gelukkig van wordt dat is voornamelijk omdat ik gewoon ongelofelijke extra bent ja simone dat dacht ik wel 66 is wel aantrekkelijke sterk en ogen deel van de sjaal wordt ook met 33 steken gebruik nog beter dit is ga de waar ik dus heel erg blij van wordt en dit is een viscose met een jaar pluizig bolletje erover als ik het goed zeg is het zestig of 70% viscose en de rest wol hij is behoorlijk zacht en de viscose glind als een tol heijblok ook mooi want dit zijn sjaals die vrij ons heer monial onder in mijn
kast en onderin mijn tas terecht komen en dit haal je gegarandeerd net zo weer uit de tas als dat iedere maand geleden ingegaan is voor degenen die me mij de workshop kant gevolgd hebben die kunnen zich misschien nog wel voor de geest halen dat ik een zwarte driehoekje haar rooney een driehoek sjaal zwart met de glimmertje 3 met ook ontzettend veel kraaltjes dat is hetzelfde garen als deze maar dan in de zwarte uitvoering nou was dit van lana grossa de lace lux mar across aan heeft in zijn oneindige wijsheid besloten dit ga je niet meer te voeren vond ik ontzettend jammer
bepaalde ik ook van heb ik nog een paar bolletjes achterover weten te drukken bij saens geluk die hadden nog wel wat liggen en je hebt maar twee bollen nodig dus dat scheelt dus dat had ze nog te hebben deze meegebreid maar ik kwam tot mijn onuitsprekelijke genoegen erachter bij home made for you in bodegraven dat cathia tegenwoordig dit garen voert het zieke hetzelfde uit het heeft vrijwel dezelfde samenstelling het heeft om willen wij dezelfde looplengte dus ik ben weer allemaal dus ik heb een rood met zwarte variant meegenomen genoeg voor een truitje dus hij is op de groot stapel verdween in de
hoop dat hij zou ik nog eens aan toekom om een om het ruitje van te berei maar dat is dus die zilveren je kan er dus in principe zo dik en zo dun maken als dat je zelf wil de hele lengte van shell hij wordt is in de breedte gebreid dus je begint dit is het begin je begint met opzet van 66 steken dan ga je brein uiteindelijk ga je de rug pomp rijen een knoopsgat voor en dan eindig je met een smalle voorflap het zijn vier verschillende soort kant ja allerliefste zitten wel degelijk kraaltjes in ze zijn alleen niet verplicht ik wat ik al zei ik ben een ongelooflijke extra ik weet niet of
jullie ze hier en daar simpel inge en glitteren volgens mij in de rode en je die paarse wel als ik hem weliswaar als ja zie je ze kunt bewerken dan zie je de kraaltjes een beetje glimmen kraaltjes zijn niet verplicht en ja je kan ze erin doen als het leuk vindt en er uit laat als je ze verschrikkelijk vind ik geef in het patroon en dat zal ik ook bij de video's uitleggen hoe je dat doet de manier om kraaltjes in een sjaal te verwerken zonder dat je die dingen allemaal op de draad gaat rijgen en daarmee een onuitputtelijke bron van ellende over jezelf afroept
dat gaan we dus niet doen dus je zit niet met 600 kilo kraaltjes aan je draad waardoor je draadspanning niet meer op orde kan houden waardoor je draad programma is met dit soort manier proberen om draait kraaltje door te schuiven daar middel wil je niet aan beginnen is dus ook helemaal niet nodig ga ik ook allemaal uitleggen hoe dat werkt wat je dus nodig hebt is onder meer bij 500 meter garen van deze dit zijn bollen van 309 ik heb een en driekwart bal gebruikt dus ik zal inderdaad met deze ook op 500 meter uitgekomen zijn daar zit meer garen in want ja lee dubbeldraads gebruikt gebruikt dus dat
dat is dan uiteraard meer die rode sjaal die is wat kleiner uitgevallen want ik houd maar 400 meter van dat garen en 400 meter kan wel maar wordt een voor een petite francaise achtig typetje kan dat maar het is voor mijn formaat al een beetje aan de kleine kant de sjaal is volledig schaalbaar dus je kan de volg flap je begint met de voorflap die kan je te lang maken als je zelf wil dan ga je naar het rugpand die ga je net zo lang draaien totdat je het midden voor bij elkaar komt en hij dus royaal om de schouders past dus of je nou petit bent of iets minder petit dat
maakt niet uit en ook die laatste smalle voor slap die kan je ook zo lang maken als je wil stel dat je zou willen dat je en op je enkels hebt hangen dan kan dat ook ik zou niet weten waarom je dat zou willen maar het kan zijn vier verschillende soort kant variërend van heel eenvoudig tot iets minder heel eenvoudig vooral het knoopsgat gedeelte is true lijst dat is set woont kant dat is een lastig stukje maar goed dat is 33 steken dat is een klein vierkantje dus dat is een leuke uitdaging en dat gaat gaat ook helemaal goed komen ja en al goed als je dat drie keer over
moet doen dan is dat nog steeds maar een heel klein stukje dus ik denk dat dat bij iedereen wel helemaal goed gaat komen annelies waarom ben je bang voor kraaltjes vind je de kraaltjes niet leuk of vind je het hopeloos om ze in je werk te zetten ja symbolen vraagt of het kan draaien geschikt is voor iemand die nog nooit kant gebreid heeft nou jullie hebben volgens mij allemaal wel gezien hoe ik het aangepakt hebt met de rozenknopjes call daar hebben jullie een ongelooflijke hoeveelheid technieken voor je kiezen gekregen van kant tot kabels tot mozaïek tot fer el tot steke opnemen tot rozenknopjes
breien wat geloof ik ze ongeveer iedereen nooit van de rest van je leven manier wil doen maar hier is goed soepie ding gelukkig kan draaien is niet moeilijk ja en dan nu loop ik lichtelijk tegen wat hijgen heilige huisjes aan te schoppen denk ik kan breien is niet moeilijk kan breien heeft een aantal tips en trucs die je even moet weten en die het leven een heel stuk makkelijker maken kan breien is nog steeds gebaseerd op recht breien averecht breien af en toe de draad over je naald gooien met een omslag als ontslag breien en steken op een paar manieren samen breien
je moet misschien het een keer gezien hebben hoe je 2 steken samenbreien daar zijn deze filmpjes voor dat gaan we dus allemaal helemaal uitgebreid uit koude en oplossen en voordoen en van de opzet tot het afkanten we afkanten zit bij deze er niet in afkanten is normaal gesproken bekannt heel belangrijk maar ja mijn af counting bestaat uit een stuk met 3 kraantjes traan dus dus het geen afkanten in deze sjaal voor de rest is het een teltekening kunnen lezen of de uitgeschreven tekst kunnen lezen want ze zitten alle twee in het patroon en gewoon stomweg doen wat
de staat en hij is een heel stuk simpeler als dat je zou denken dus absoluut als beginners is dat heel erg goed te doen dan heb ik natuurlijk ook mijn workshops kamp rijen dus als je zegt van ik vind dat toch wel heel erg spannend om alleen op mijn zolderkamertje met een videootje te doen kun je natuurlijk ook altijd een workshop doen die zijn natuurlijk ook gewoon heel erg cellen wanneer hebben kunnen ik heb een en mogelijk even spieken op me 23 maart down under nou niet zo ver dan een de maar bij brian allerlei in limburg voor mij een heel in muiden maar wel heel gezellig en
de komen vast ook nog wel meer workshops bij op dat vlak maar in principe gaan we met de filmpjes van helemaal van de eerste tot de allerlaatste steekt op de kraaltjes tot een soort alles gaan we bespreken dus het moet helemaal goed komen en ja nee analyse inderdaad kraaltjes op een draad setting die nog even wat jij het probleem van kraaltjes vind het is ook gewoon onmogelijk als jij ook dit garen en dit garen waar een beetje pluis is hier trouwens die rode oog van de zit alpaca en cause hierin als je ook maar iets van pluis op je draad hebt en je gaat dus die kraaltjes
de hele tijd over je draad door schuiven dan heb je binnen nou 20 centimeter heb je een klont aan pluis op je draad zitten waardoor je daar problemen krijgt je pluis gaat stukje draad gaat stuk het bereiking dat is echt een drama ik gebruik een haaknaald je kan trouwens wel verklappen ik laat het op de beurs oh god wat een iedereen zien ik gebruik een haaknaald je die door de kraal kan ik zet het kraaltje op de haaknaald kip die je even niet bij de hand om ja meneer van de techniek geef mij eens even dat snoepdoosje wat daar staat want daar heb ik als het goed is een haaknaald je in
zitten en kraaltjes en kanker gelijk even laten zien yes eens even graven in de trommel en ik heb altijd na minuut eikel mijn trommel eruitziet puinhoop vreselijke even en je graag of ik hier nu ik zal jullie dat besparen want dat is wel heel erg even kijken of het dat ze gaan hier kan vinden ik blaas ik heb je gevonden wat is het voordeel van zo'n ja keukenla achter gekocht lucht met alles train die gaat altijd mee naar de workshop dj ruud ronde even een draadje mijn zak het hun relatie dit is zo'n hele erge dunne naald hoort dit is even kijken wat staat er op 0,35
dus ik zou een 0,6 nemen normaal gesproken voor kraaltjes dat is wel heel erg doen nou heb ik heb een kraaltje zonder gat te pakken ze graag nu werken natuurlijk even een andere paren goedkope kraaltjes ik zet de kraaltje op de haaknaald nou ik heb nu alleen een draad want ik heb even geen brei werd bij de hand maar ik haal de steek van de naald af ik breidde steek altijd eerst volgens teltekeningen zal ze staat 2 steken samenbreien dan draai ik eerst de houten molen die trommel kan misschien ligt niet maar ik heb alles de vries stipte wat ik nodig heb dus die gaat altijd mee maar ik zal hem
voor de volgende workshop in netjes opruimen ik brei de eerste steek zoals ik hem volgens de teltekening nog volgens de beschrijving moet bij dus als er staat 2 steken samenbreien doe dat eerst dan helpen om vervolgens van de linker naald af en dan pak ik met de haaknaald de draad op en dan schuif ik het kraaltje ogen die steek heen en dan zet ik vervolgens die steek weer op de naald en kan ik verder breien dus dat is eigenlijk de liep barbatruuk van het kraaltjes toevoegen in je breiwerk het voordeel is ondanks of wat ik net al zei van het gewicht aan je draad en doorschuiven is voor ook dat ik
dus niet hoeft na te denken hoeveel kraaltjes ik nou precies nodig heb want in deze sjaal volgens de mate die opgegeven zijn als je niet groter of kleiner maken dan heb je onder naar bij 200 kraaltjes nodig de haar rooney die ik gebruik voor de workshop kantbreien dat is een driehoek sjaal daar zitten we al 600 kraaltjes zien die wil ik niet eerst uit tellen inderdaad hoe simpel kan het zijn annelies ja het leven kan de best makkelijk zijn en je kan er heel erg moeilijk over doen daarom zeg ik kan draaien is niet moeilijk je moet een teltekening kunnen lezen je moet
of de beschrijving kunnen volgen je moet je een klein beetje kunnen concentreren en voor de rest is het stomweg doen wat er staat en alle trucjes en dingetjes ook zoals dit met die je met je haaknaald gaan we allemaal gaan met meenemen erin dat was even een saai trek nadenken even kwijt waar ik mee bezig was maakt niet uit kom alweer de zitten dus een hoop dingetjes in in de in patroon waar je ontzettend veel weer van leert ja in principe hoe zet je kant op hoe ga je hoe lees je een soort wat betekenen al die rare tekens die erin staan waar moet je rekening mee houden
wat is een lifeline waarom een magneet bord alle ins en outs op ravelry vinden jullie weer het gewoon het patroon die staat al is geheel pot te koop omdat het natuurlijk al een bestaand patroon is wat al een tijdje in de in de vulling is dus jullie krijgen in tegenstelling tot de roos-knop je sjaal nu wel in een keer dan het hele patroon ik ga weer precies hetzelfde als bij de rozenknopjes sjaal iedere week het volgende stuk behandelen en dan alle ins en outs laten zien die dus zijn de maten kraaltjes is afhankelijk van de dikte van het garen het kanaal zodat ik dus net cox al die
laatste kraaltje wat ik net liet zien dat noem je wel eens barry's ik ben niet zo heel goed thuis in de maten van de kraaltjes dus die zal ik nog even goede niet opzoeken die gebruik ik bij sokkenwol dikte dus alles wat om en nabij de 400 meter op 100 gram is daar gebruik ik die kraaltjes voor de kraaltjes die ik erin heb zitten dat zijn tsjechische glaskraaltjes die gebruik ik eigenlijk altijd die zij voor de helft doorzichtig en voor de helft zilverkleurig ik heb er een aantal op voorraad dus degene die ze waarbij zouden willen bestellen moeten daar even een berichtje al
versturen ik heb ze in bestelling staan de kroop ze binnenkort weer een paar binnen te hebben maar dat zijn maar een paar setjes de call the start na de dit een op earth dus dan hebben jullie de tijd om garen te zoeken in de in het project hoekje op facebook kun je ook alle vragen stellen en overleggen welke ga dus die wat heeft er zitten ook een aantal mensen hebben al gemaakt heb het kan verloopt graden het kan van pluizig are het kan van 400 meter per 100 gram tot 800 meter per 100 gram en je hebt omme nabij 500 meter nodig en dat wisselt natuurlijk heel erg ook van
de maat die je wilt maken dus neem het neem het de hoeveelheid graden niet te krap je kan hem dubbeldraads breien kan een enkeldraads breien brei hem sowieso wel heel erg los waarom omdat dit ga kant is als je naar het ruggedeelte kijkt wat heel open is kom jij eens even hier [Muziek] gedrag halen kijk dan zie je dat dit heel tegen de witte muur zie je dan zie je dat die heel open is en als je dat is de straks zal breien dan ja dan slaat het kant eigenlijk dood dan zie je daar dus niet heel veel meer van dus het is gewoon wel heel mooi als je een op dikke pennen brein dus als er
staat in op het label van de wol pennen 3 dan begin je proeflapje te maken op vier vier en half afhankelijk van hoe los je bereid ben je nou een hele strakke breien dan ga je alvast op vijf beginnen wat hij moet u zo uiteindelijk echt heel open worden de eerste keer zal ik ook uitleggen de eerste keer zal ik net voor de niet een op uw stoel zitten nog start op donderdag dan ben ik op locatie dus dan kan ik dit niet doen met jullie maar ik zal de woensdag daarvoor nog ingaan op na de kraaltjes garens en haaknaalden en dat soort dingen en ook proef lapjes en wat je daar voor
om dan beginnen we die donderdag nader nu het lot en uit mijn hoofd is dat 11 april donderdag zou best kunnen weet ik even diamantmijn de donderdag na de lid en op earth gaan we dan van start met het eerste deel ik ga het in de volgorde doen en behandelen zoals die in het patroon staat als halfmodel en waar de voorbeelden ook van zijn en dan zie je dat ie dus een merk kan patroon heeft voor het voor flap een heel open patroon voor het rugpand [Muziek] ja dat is heel moeilijk te laten zien en estland patroontje voor het knoopsgat en een smal blad er patroontje voor de
punt je kunt dit patroon ook anders draaien die suggesties ze staan ook in het patroon erbij want je kan bijvoorbeeld ook die brede vol flap kan je ook twee keer bereiden dus in plaats van die smalle punt kan je ook die breiden volvlak nog een keer doen of als je zegt ik maak het mezelf heel makkelijk en ik wil graag dat het allemaal wat meer op elkaar lijkt dan kun je de voor slappe ook van het patroon van het rugpand breien dus in principe krijg je een model en je kan een flink aantal verschillende variaties te meemaken ook hoe je de maten aanpast staat ook te
bij als je wat groter bent dan het basis plaatje van mij ik ga natuurlijk altijd vanzelf uit dan moet je er wel rekening mee houden dat je natuurlijk meer garen nodig hebt maar dat kun je nu trek ik zelf van koffie en uiteraard ook meer kraaltjes kraaltjes wat ik zou zijn volkomen optioneel ik ben een extra dus ik hou van een beetje blink erin ik ga ook uitleggen tijdens de videootjes wat je anders zou kunnen doen met kraaltjes waar je eventueel meer kraaltjes in zou willen mocht je het schijnt mogelijk te zijn waar mocht je nog ergere access zijn dan ik dan kan ik je ook vertellen waar de nog
meer kraaltjes bij moeten dus dat is eigenlijk een beetje wat we in april gaan doen een hoop dat jullie de ander natuurlijk hartstikke veel zin in hebben ik zal het patroon ook weer in mijn webshop zetten dan net zoals de vorige keer voor degenen die geen paypall hebben en op ravelry kunnen kopen die krijgen dan van mij en en die kunnen dan met ideal of met bancontact betalen als je belgië woont en dan krijg je een code zodat je hem alsnog op ravelry kunt downloaden en maken natuurlijk allemaal project schap met valt wacht op silica heel erg lang rest mij om jullie een hele fijne avond
te wensen als jullie nog vragen hebben dan zie niks meer willen komen op de chat dan gaan we afsluiten dan laat ik jullie aan de koffie en en een breiwerk genageld en een wens ik jullie heel erg veel plezier en dan zie ik jullie in het project hoekje op facebook en anders op de beurs of bij een workshop binnenkort op de webshop staat natuurlijk nog een aantal workshops genoemd de top down nee oh ja nog over beurzen gesproken op de witte mot geef ik geen workshops op ben ik de hele dag beschikbaar voor kleppende klipper club op de brian haar dagen sta ik in groningen
leuk ellen gaat er gewonnen streng de voor gebruiken ik ben heel benieuwd in groningen geef ik les de top dan workshops deel 1 en deel 2 deel 1 is ondertussen uitverkocht hartstikke leuk ik vind het heel gezellig met allemaal nieuwe gezichten de op twee zijn nog een paar plekken dus mocht je daar van plan zijn om heen te gaan en je wil deel 2 doen dan zie ik jullie daar graag moet je wel op letten dat het gratis herhalen wat gewoon bij mij eigenlijk altijd bij alle workshops kan en mag en geen probleem is als ze plek is kan bij de beurs niet want dan ga ik niet zelf over de
kaartverkoop dus dat niet maar ik ben na de workshop 's middags daar wel aanwezig ook weer voor de gezelligheid en de kleppen de klep uitweg is nabij echt haard gekletst dus ik wens jullie een cavia gaan ja magics zien nog nipt uitbouw ooghoeken binnenkomen van lara croft haar was het lees lux en cathia was erg origineel dus die heeft een er lux genoemd hrl u x het is ook vrij we onszelf te gaan mag ik waarschijnlijk niet zeggen like de toch verduveld veel en ik ben er blij mee ze hebben het in mooie kleuren de rood is mooi oud rules is leuk het is er in
verschillende grijstinten dus je kan je hart ophalen en voor mijn creeeren geheid glimt mooi dan wens ik jullie nu echt een hele fijne avond en ik duik achter de computer binnen en dan zit ik in het project hoekje dus als jullie nog vragen of opmerkingen of gezelligheid hebben van harte welkom en als ik jullie straks hele fijne avond doei [Muziek] [Muziek]