[Muziek] ik heb deze makkelijke muts gebreid en ik ga je stap voor stap uitleggen hoe je zo'n leuke winterse accessoire kunt breien ik heb voor deze muts het garen rico essentials super chunky gebruikt voor een hele muts heb je in principe maar een bom nodig daarbij gebruik ik breinaalden nr 10 dat zijn rondbreinaalden van 40 centimeter lang [Muziek] de mits die ik ga draaien is geschikt voor een hoofdomvang van 56 tot 58 centimeter en hiervoor ga ik 40 steken opzetten op de rondbreinaald en ik doe dat met de duim methode [Muziek] en de laatste steek 40
voor de boord van de muts ga ik boordsteek breien en dat is afgewisseld een steek recht en een steek averecht eerste steek begin ik met een rechte steek en let u heel goed of dat je geen draait krijgt in het begin van je werk dus dat u netjes zoals ik hem vliegen zo leer ik de steken mijn rechter in je goed kijken welke draaiboek en ik braille en rechts probeer hem zo strak mogelijk hier te trekken om tot zie je straks het minste een steken recht mocht het fijn vinden om het begin en eind van de naald te kunnen zien dan kun je altijd naar begin draadje kijken maar je kunt natuurlijk ook je
steken markeerder erbij pakken en die tussen de laatste steek de volgende steek ga ik uitbreiden dus ik haal de draad naar voren steken averecht in crime dit ga ik afwisselen tot het einde van de naald dus ik breng nu de draad weer naar achter en ga de volgende steek en regen marije begin van de steek het kan af en toe wat stroef zijn op de naald maar dat is naar de na het breien van de eerste naald is dat ook weer hier weg ik ben nu bijna aangekomen aan het einde van de eerste naald en ik ga eigenlijk gewoon door zoals te steken op de naald staan deze preek nog even recht averecht
en hier ga ik weer over op de volgende toer en die breken en recht ondertussen pak ik even mijn toerenteller erbij en geef ik even aan als ik een tour heb gebruikt principe van de boordsteek ga je herhalen tot en met naald 16 zodat je een mooie boord het voor de mus die je later dubbel fout zodat je een mooie rand hebt ik ben nu aangekomen bij de laatste naald boordsteek dus ik ga nog een toe helemaal rond in de boordsteek breien [Muziek] zo nu heb ik 16 naalden gebruikt mocht je de tel kwijt zijn dan kun je altijd even het aantal v-tje stellen wat je hebt gebruikt
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 dit is straks de boord van de muts die gaan we dubbel vouwen zodat hij was korter wordt en nu ga ik door eigenlijk met de hele minuut gewoon recht te breien dus niet meer afwisselend averecht recht maar gewoon lekker makkelijk recht ik vrij recht tot en met na op 39 [Muziek] ik heb nu tot en met 39 gebreid en in naald 40 ga ik de eerste mindering maken voordat ik ga mindere plaats ik eventjes een steken markeerder in de laatste steek zie ik hiervoor heb gebruikt zodat ik goed zien waar begin en einde van toer is ik ga mindere door steken recht samen te
draaien en ik begin gelijk bij de eerste 2 steken op de naald dan ga ik recht insteek in beide steken en ik brei zeg maar vervolgens ga ik de volgende 2 steken gewoon recht breien en breekt de volgende 2 steken weer recht samen dit ga ik herhalen tot tot ik weer bij de steken markeer de ben aangekomen dus deze steken ga ik gewoon recht breien en deze twee bereik recht samen [Muziek] we nu bijna aangekomen bij de stekenmarkeerders in deze laatste vier steken ga ik nog een keer de volgende 2 steken recht samen breien en de laatste twee steken pruik normaal recht [Muziek]
ik heb nu de eerste naald geminderd de volgende naald gaat nog een keer minderen dus ik plaats weer de steken markeer de op de laatste steeds die ik heb gebruikt de eerste twee steken die op de linkernaald staan ga ik weer recht samen breien en nu ga ik in plaats van in de vorige naald 2 steken recht breien ga ik er eentje recht breien is een rechts en de volgende twee ga ik weer recht samen breien dit herhaal ik tot het einde van de naald dus twee steken samen een steken recht en de laatste steek bereiken maar recht zult merken dat hoe minder straker de op de grond ga je naam staan
hoe meer je wat moet gaan schuiven om de steken goed op de naald te krijgen dus dat je makkelijker kunt in steken ik ga mindere nu nog een keer herhalen dus ik plaats hier de steken markeerder in de laatste steek die ik net heb gebreid en in deze na als ga ik elke twee steken recht samen breien dus er zit geen gewone steak met ik heb nu de laatste naald geminderd en ik heb nu nog 5 steken over en deze ga ik met de eind raad afhechten dus ik knip hem af zorg dat ik een wat langer draad je hebt zodat ik eventueel straks op op om nog kan vast naco ik haal nu eerst de naald door de steken
heen de rough [Muziek] honger en daarna ga ik met mijn eind raad door de vijf overgebleven steken [Muziek] en ik trek hem is van aan waardoor het schaartje gesloten is deze draait laat ik nog even aan want straks gaan we nog een pompoen aan vast maken [Muziek] ondermuts nog een beetje op te leuken ga ik een hele leuke grote pomp onderaan zetten met het garen wat ik nog over heb hiervoor gebruik ik een grote pompoen maken van 85 mm en schaar en dus deze het werken met een pompoen maken is eigenlijk heel erg makkelijk moet je schuift bij de halve cirkel site en je gaat hier gewoon het gaat om heen
wikkelen dit doe je zo dicht mogelijk zodat je pom pom lekker voel wordt [Muziek] nou je merkt vanzelf wanneer de poepon dik genoeg is want dan krijgen we praten gaan echt meer omheen [Muziek] knip de draad nu gewoon al ik zou hem niet terug naar binnen en ik ga hetzelfde herhalen voor de andere kant deze kant is ook helemaal vol ik knip me af en vrouw ook deze terug naar binnen nu ga ik er wat langer uiteraard nog afknippen waarvan een bolletje en ga ik beginnen met het doorknippen van de ponton aan de bovenkant [Muziek] oh ik hem nu helemaal doorgeknipt en ik pak nu de tratie met hebt geknipt en die
ga ik hier te verplaatsen ik leid hem zorgen hier tussen en dan ga ik een knoop leggen en die ga ik ze strak mogelijk aantrekken en voor de zekerheid lag nog even eentje en bovenop zo en nu kan ik de pom pom omhoog gaan zo voor de andere kant een makkelijke van deze dingen is dat je ze zo uit elkaar kan trekken zo kneed leven in model en je kunt hem waar nodig kunnen bijknippen zeer ik een paar kleine dingetjes met lange draad die nu aan je pomp ons is kun je hem heel makkelijk bevestigen aan de bovenkant van je muts [Muziek] en ik ga hem precies zo in het midden
zetten waar ik de 5 steken rechtszalen [Muziek] ik haal gelijkelijk even de eind raad van de 5 steken haal ik door naar binnen [Muziek] mag hij [Muziek] hey te varen ga ik een hele stevige blootleggen hangen [Muziek] nog in excel goed vast zo heb ik hem ook nog een paar keer door mazen door een aantal steekjes en dan nog een knoop leggen en zo als laatste kun je draadjes aan de binnenkant afknippen de mens is nu helemaal af en patroon kun je terugvinden op het schoolplein blog [Muziek]